Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: 550 unrouteable address

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Rep Power
    7

    Default 550 unrouteable address

    I've been tearing my hair out over this for the past day or so.

    I've setup a zimbra box (mail.ukwebsystems.co.uk) and setup an A record in the DNS to point to the right IP. I've setup the MX records to point to mail.ukwebsystems.co.uk.

    I've got the ISP to setup a reverse DNS entry for the IP of the server (delenn.ukwebsystems.co.uk).

    But when I try and send anything from my current mail server (i.e. to the Zimbra box), it just comes back as an unrouteable address. I've tried it from my ISP's smtp server and it says the same.

    I logged into my current mail server and can ping the Zimbra box, I can telnet into it on port 25 - basically, the current mail server can talk to the Zimbra box.

    When I try and send mail from the Zimbra box to the current mail server, the current mail server rejects it...

    This is the mail system at host mail.ukwebsystems.co.uk.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to postmaster.

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The mail system

    /email addr removed/: host ukwebs64.positive-dedicated.net[80.87.128.184]
    said: 550-Verification failed for <steve@ukwebsystems.co.uk>
    550-Unrouteable address 550 Sender verify failed (in reply to RCPT TO
    command)
    help!


    please
    Last edited by MGSteve; 10-27-2008 at 05:23 AM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    MGSteve, I have just looked up your MX and connected via telnet and injected a message to postmaster at that domain. The message was accepted successfully.

    Ok, please post the following from your ZCS server
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig ukwebsystems.co.uk mx
    dig mail.ukwebsystems.co.uk
    host `hostname` <- note backticks and not double quotes
    Last edited by uxbod; 10-27-2008 at 05:27 AM.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks for the quick reply!

    Quote Originally Posted by cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6
    Quote Originally Posted by cat /etc/resolv.conf
    search ds-10.com
    nameserver 79.170.43.250
    Quote Originally Posted by dig ukwebsystems.co.uk mx
    ; <<>> DiG 9.3.3rc2 <<>> ukwebsystems.co.uk mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 30780
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 3

    ;; QUESTION SECTION:
    ;ukwebsystems.co.uk. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    ukwebsystems.co.uk. 1805 IN MX 10 mail.ukwebsystems.co.uk.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    ukwebsystems.co.uk. 960 IN NS ns.mainnameserver.com.
    ukwebsystems.co.uk. 960 IN NS ns2.mainnameserver.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.ukwebsystems.co.uk. 960 IN A 79.170.43.158
    ns.mainnameserver.com. 32670 IN A 82.110.105.2
    ns2.mainnameserver.com. 32670 IN A 82.110.105.3

    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 79.170.43.250#53(79.170.43.250)
    ;; WHEN: Mon Oct 27 11:34:03 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 158
    Quote Originally Posted by host `hostname`
    ds-43755.ds-10.com has address 79.170.43.158

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    your /etc/hosts is wrong as it does not have a entry for your server. Should be like
    Code:
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    79.170.43.158 mail.ukwebsystems.co.uk mail
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6
    I presume your server is not behind a firewall on a private LAN aswell ?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Rep Power
    7

    Default

    Ah ok, I'll add that into the hosts.

    Its at a hosting company, setting up a firewall on the server is something I need to look into. Its a unmanaged dedicated server.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Rep Power
    7

    Default

    Is there anything else I need to do, I still can't send mail to it from my current host, it still comes up 'unrouteable address'.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    So from your current host what does a dig against mail.ukwebsystems.co.uk return ? I am in the UK and it is resolving okay.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    So from your current host what does a dig against mail.ukwebsystems.co.uk return ? I am in the UK and it is resolving okay.
    Not exactly the same info as on the Zimbra server... (but also not the same version of dig)
    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> ukwebsystems.co.uk mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 9144
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;ukwebsystems.co.uk. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    ukwebsystems.co.uk. 3600 IN MX 10 mail.ukwebsystems.co.uk.

    ;; Query time: 26 msec
    ;; SERVER: 80.87.128.200#53(80.87.128.200)
    ;; WHEN: Mon Oct 27 13:39:15 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 57

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Okay, from a command prompt on your host can you do ?
    Code:
    telnet mail.ukwebsystems.co.uk 25
    I have tried from here and it does respond okay.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    56
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Okay, from a command prompt on your host can you do ?
    Code:
    telnet mail.ukwebsystems.co.uk 25
    I have tried from here and it does respond okay.
    already done it... (it was hidden away in the first post!)

    I logged into my current mail server and can ping the Zimbra box, I can telnet into it on port 25 - basically, the current mail server can talk to the Zimbra box.

Similar Threads

  1. I got Ubuntu and Zimbra working
    By pacsteel in forum Installation
    Replies: 73
    Last Post: 06-23-2008, 12:41 PM
  2. Auto-link to shared address books?
    By ragaskar in forum Users
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2008, 04:15 PM
  3. [SOLVED] Zimbra not syncing properly with Address Book and iCal
    By Colin Day in forum CalDAV / CardDAV / iSync
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-2007, 09:52 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 12-05-2006, 01:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •