Results 1 to 6 of 6

Thread: Unable to access VMware Zimbra server

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default Unable to access VMware Zimbra server

    Hey,

    I've set up a Zimbra server on a VMware ubuntu server and everything seems to be peachy. I can ping my server and my server can ping my zimbra/ubuntu VMmachine. I'm running a host only network and created that as a DMZ zone both in interfaces and zones and opened the ports needed for me to get through to the webinterface, but alas, no such luck.

    I'm wondering if it's a VMware problem since everything should be working as it is now. I'm trying to point a domain towards my mail server but doesn't get a response and i can't connect locally either. What would be the right VMware network setting for fixing this?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Can you ping the VM from another host on your network ? on the VM if you telnet to port 25 does it respond ?
    Code:
    netstat -an
    su - zimbra
    zmcontrol -v
    so we can see what it has bound too.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    I uploaded the result of the netstat -an here: pastebin - collaborative debugging tool

    The zmcontrol -v returns:
    Release 5.0.9_GA_2533.UBUNTU6 UBUNTU6 FOSS edition
    And yes i have a host on a different interface that can ping the VMwaremachine

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Okay the ports are bound okay so have you switched off IPTables and SELinux ?

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    My domain controller is running with the shorewall firewall so IPtables would be managed through that i guess as for SELinux havn't really touched it at all, as far as i know.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    I read through the logs of zimbra and there doesn't seem to be any timed out connections on port 25 which i would think should occur if it was a firewall problem

Similar Threads

  1. My Zimbra Server crashed this morning...
    By glitch23 in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2008, 01:28 PM
  2. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 07:21 PM
  3. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 10:13 AM
  4. Cleanup after many upgrades
    By tobru in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2007, 08:21 AM
  5. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 09:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •