Results 1 to 5 of 5

Thread: LDAP Error 256 while upgrading

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    10

    Default LDAP Error 256 while upgrading

    While updating from 5.09 to 5.11 I'm getting an LDAP failed with exit code 256.

    Here is the /tmp/zmsetup.log


    Fri Dec 26 08:32:37 2008 Operations logged to /tmp/zmsetup.12262008-083237.log
    Fri Dec 26 08:32:37 2008 Getting installed packages
    Fri Dec 26 08:32:39 2008 Getting local config zimbra_server_hostname
    Fri Dec 26 08:32:39 2008 Getting local config ldap_url
    Fri Dec 26 08:32:39 2008 zimbra_server_hostname contained in ldap_url checking ldap status
    Fri Dec 26 08:32:39 2008 Checking ldap status.
    Fri Dec 26 08:32:39 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap status
    Fri Dec 26 08:32:40 2008 Starting ldap...
    Fri Dec 26 08:32:40 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/sleepycat/bin/db_recover -h /opt/zimbra/openldap-data
    Fri Dec 26 08:32:40 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapapplyldif
    IO::Socket::INET: connect: Connection refused at /opt/zimbra/libexec/zmldapapplyldif line 145.
    Fri Dec 26 08:33:24 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap status
    Fri Dec 26 08:33:24 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap start
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    TLS: error:0906D06C:PEM routines:PEM_read_bio:no start line pem_lib.c:647
    TLS: error:140AD009:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_file:PEM lib ssl_rsa.c:491
    main: TLS init def ctx failed: -1

    Fri Dec 26 08:34:06 2008 failed with exit code 256.
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 checking isEnabled zimbra-core
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 zimbra-core not in enabled cache
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 enabled packages
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 zimbra_server_hostname contained in ldap_url checking ldap status
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 Checking ldap status.
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap status
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 Starting ldap...
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/sleepycat/bin/db_recover -h /opt/zimbra/openldap-data
    Fri Dec 26 08:35:47 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapapplyldif
    IO::Socket::INET: connect: Connection refused at /opt/zimbra/libexec/zmldapapplyldif line 145.
    Fri Dec 26 08:36:31 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap status
    Fri Dec 26 08:36:32 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap start
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    TLS: error:0906D06C:PEM routines:PEM_read_bio:no start line pem_lib.c:647
    TLS: error:140AD009:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_file:PEM lib ssl_rsa.c:491
    main: TLS init def ctx failed: -1

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    9

    Default

    Do you have mismatching server name and SSL certificates?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default LDAP problems

    I am, too having the same and similar problems. How can you verify the certificates during install? thks,

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default

    I am also having the same problem after trying to upgrade from 5.0.10 to 5.0.11. The certificate had expired and I tried using the admin gui to create a new cert but it kept giving the jetty error. I tried the cli to recreate and again got errors that the state in the CA didn't match. Finally tried an upgrade since I read it creates a self signed and now I get the same error as the first poster.

    Sun Dec 28 04:24:47 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/sleepycat/bin/db_recover -h /opt/zimbra/openldap-data
    Sun Dec 28 04:24:49 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapapplyldif
    IO::Socket::INET: connect: Connection refused at /opt/zimbra/libexec/zmldapapplyldif line 145.
    Sun Dec 28 04:25:36 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap status
    Sun Dec 28 04:25:40 2008 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap start
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    TLS: error:0906D06C:PEM routines:PEM_read_bio:no start line pem_lib.c:647
    TLS: error:140AD009:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_file:PEM lib ssl_rsa.c:491
    main: TLS init def ctx failed: -1

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default

    Fixed the problem using the Recreate CA Cert wiki entry

Similar Threads

  1. upgrading from 5.0.4 to 5.0.5 opensource
    By smoke in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2008, 10:38 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 08-07-2008, 05:18 AM
  3. Upgrading from 4.5.6 to 4.5.9: LDAP error
    By smcgrath1111 in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 12-06-2007, 09:15 AM
  4. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM
  5. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •