Results 1 to 4 of 4

Thread: Program not able to start after reboot

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    8
    Rep Power
    6

    Default Program not able to start after reboot

    Linode VPS
    Debian 4.0
    Zimbra CE 5.0.11

    For starters, please bear with me, I'm noob at the whole Linux/Zimbra experience. However, I thought I managed to successfully installed Zimbra CE onto my virtual server. I was even able to add a few domains, accounts, and send/receive emails/IM's. All was right with the world. Then I decided to reboot the server to give it a clean boot before I totally unleashed it on the www. After the server rebooted, to my surprise I couldn't access the web based login anymore. When I checked on the Zimbra services this is what I found.

    zimbra@mail:~$ zmcontrol status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
    Host mail.webimax.com
    antispam Stopped
    zmmtaconfigctl is not running
    zmamavisdctl is not running
    antivirus Stopped
    zmmtaconfigctl is not running
    zmamavisdctl is not running
    zmclamdctl is not running
    ldap Stopped
    logger Stopped
    logmysql.server is not running
    zmlogswatchctl is not running
    mailbox Stopped
    zmmtaconfigctl is not running.
    mysql.server is not running.
    zmmailboxdctl is not running.
    mta Stopped
    zmmtaconfigctl is not running
    postfix is not running
    zmsaslauthdctl is not running
    snmp Stopped
    zmswatch is not running.
    spell Stopped
    zmapachectl is not running
    stats Stopped
    Then when I tried to restart the services I received the following error message;

    zimbra@mail:~$ zmcontrol start
    Host mail.webimax.com
    Starting ldap...Done.
    FAILED
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    bdb_db_close: txn_checkpoint failed: Invalid argument (22)
    backend_startup_one: bi_db_open failed! (38)
    bdb_db_close: alock_close failed
    I'm not having much luck finding any information on this message, so any help would greatly appreciated.
    Last edited by SpAcKs; 01-22-2009 at 05:25 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    8
    Rep Power
    6

    Default

    Update:

    I can get just about all of the Zimbra services started manually except for 'ldap'.

    Can someone provide me a starting point to troubleshoot as to why this is happening?

    zimbra@mail:~$ ldap start
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    bdb_db_close: txn_checkpoint failed: Invalid argument (22)
    backend_startup_one: bi_db_open failed! (38)
    bdb_db_close: alock_close failed

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the Zimbra forums!

    How did you stop the server before reboot? Was it a clean shutdown?

    Can you post your /var/log/zimbra.log?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    8
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks for the reply...Sorry I forgot to update this post.

    I was rebooting the server using the 'reboot' command as the root.

    I reloaded the OS & Zimbra on my virtual server multiple times and each time I rebooted the same thing happened. So I finally abandoned Debian 4.0 and installed Ubuntu 8.04 LTS. I've been testing the system for the last few hours and everything is working properly. Even after a reboot.

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  2. Zimbra .pids / service monitoring
    By bin2hex in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 04-03-2010, 09:12 PM
  3. After reboot mailbox and tomcat don't start
    By gon in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-02-2007, 11:50 AM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •