Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: [SOLVED] Installation Failed after running install.sh

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Installation Failed after running install.sh

    Hello all first time posting I was tryign to setup this application and I ran into the follow errors after running install.sh any idea how I can resolve these?

    Do you want to verify message store database integrity? [Y] y
    Verifying integrity of message store databases. This may take a while.
    Error: assertion '-r /opt/zimbra/conf/my.cnf' failed

    Could not open required defaults file: /opt/zimbra/conf/my.cnf
    Fatal error in defaults handling. Program aborted
    Generating report
    No errors found
    command failed

    Checking for installable packages

    Found zimbra-core
    Found zimbra-ldap
    Found zimbra-logger
    Found zimbra-mta
    Found zimbra-snmp
    Found zimbra-store
    Found zimbra-apache
    Found zimbra-spell
    Found zimbra-proxy


    The Zimbra Collaboration Suite appears already to be installed.
    It can be upgraded with no effect on existing accounts,
    or the current installation can be completely removed prior
    to installation for a clean install.

    Do you wish to upgrade? [Y]
    Select the packages to install
    Upgrading zimbra-core
    Upgrading zimbra-ldap
    Upgrading zimbra-logger
    Upgrading zimbra-mta
    Upgrading zimbra-snmp
    Upgrading zimbra-store
    Upgrading zimbra-apache
    Upgrading zimbra-spell
    Upgrading zimbra-proxy
    Checking required space for zimbra-core
    checking space for zimbra-store

    Installing:
    zimbra-core
    zimbra-ldap
    zimbra-logger
    zimbra-mta
    zimbra-snmp
    zimbra-store
    zimbra-apache
    zimbra-spell
    zimbra-proxy

    The system will be modified. Continue? [N] Y

    Shutting down zimbra mail

    Backing up the ldap database...failed.

    could not stat config file "/opt/zimbra/conf/slapd.conf": No such file or directory (2)
    slapcat: bad configuration file!

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Default

    It seems like the installer thinks Zimbra is already installed but none of the files exist. Have you tried installing/had Zimbra before?

    If you haven't, when it asks to update use "N" instead of yes. That may solve your problem.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks for repling I followed your advice and got further this time however I am still running into this error...
    Do you want to verify message store database integrity? [Y]
    Verifying integrity of message store databases. This may take a while.
    Error: assertion '-r /opt/zimbra/conf/my.cnf' failed

    Could not open required defaults file: /opt/zimbra/conf/my.cnf
    Fatal error in defaults handling. Program aborted
    Generating report
    No errors found
    command failed
    Should I be concerned or keep going? Also do I need to install mysql for zimbra to work?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Zimbra comes bundled with all the necessary packages required to run including MySQL. Which version are you attempting to install and what Operating System are you using ?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Exclamation

    I am running Ubuntu 8.04 and the zcs opensource 5.0.11_GA_2695_UBUNTU8 it looks like the installation is going all the way through this time I used However I was just a bit worried about the first error I mentioned, didnt want to go all the way with the installation only to realize that its a major issue.

    Also once all of this is finish is there a good guide for securing Zimbra since its going to be out on the internet I wouldnt like to be hacked and used as a spam server now .

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    If you have a firewall or router with the capability then obviously only allow the ports you wish to connect so have a read of Wiki :: ZCS Firewall Configuration. I would recommend aswell that you disable HTTP access to ZCS and only allow HTTPS. This can be achieved by running Wiki :: CLI zmtlsctl. Also ensure that your enforce complex passwords which can be set from within the Admin GUI.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by Infolookup View Post
    I am running Ubuntu 8.04 and the zcs opensource 5.0.11_GA_2695_UBUNTU8 it looks like the installation is going all the way through this time I used However I was just a bit worried about the first error I mentioned, didnt want to go all the way with the installation only to realize that its a major issue.

    Also once all of this is finish is there a good guide for securing Zimbra since its going to be out on the internet I wouldnt like to be hacked and used as a spam server now .
    That first error message shouldn't do anything bad, that meant that it tried to check an older zimbra installation but failed. You could have hit N to that as well since you never have had zimbra installed.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default

    Thank you for the timely replies this is one of the first forums I have posted in and got such a quick turn around! I will work on allowing the necessary port access through my firewall however if I am only planing on receiving and sending mail and accessing it via https, apart from port 25, and 443 do I still need these:

    Standard Zimbra ports

    * SMTP
    o port 25/tcp
    * HTTP
    o port 80/tcp
    * POP3
    o port 110/tcp
    * IMAP
    o port 143/tcp

    * HTTPS
    o port 443/tcp
    * SMTPS
    o port 465/tcp
    * IMAPS
    o port 993/tcp
    * POP3S
    o port 995/tcp


    Also after setting the mode to https only when I try to access I am getting a status 404 "The page you were trying to access does not exist."
    Last edited by Infolookup; 01-26-2009 at 11:34 PM.

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    If you only use https then all you need is 443 & 25 and if you've set-up Zimbra to use an Authenticated Submission port 587 then add that.

    You should access your Zimbra server by FQDN and not by IP address: https://your-server.com:7071 - if you can't access it like that you most likely have a DNS problem. You don't mentions if you're accessing the Admin UI via the LAN or externally, obviously if it's externally then you'll need 7071 allowed through your NAT or firewall.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default

    I am trying to loggin to the admin interface internally I am now able to access the interface however the password is incorrect so I ran

    zmprov sp admin@domain.com
    And it appears that the user admin@domain.com does not exist even, any idea how do verify what users are on the account and how to remove and re-add the users account?

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  2. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 01:19 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 10:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •