Results 1 to 6 of 6

Thread: tomcat not running vs redo.log permmission?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default tomcat not running vs redo.log permmission?

    hello;

    i installed zimbra (Release 3.1.0_GA_332.FC3_20060414123555 FC3 FOSS edition) on FC3 and when i rebooted the server the tomcat dosne't start properly;

    After a search on this forum i understanded by the thread bellow that the problem is tragered by a permession on the file redo.log, how to fix this bug?

    http://www.zimbra.com/forums/showthr...tomcat+running


    thinks

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Have you tried running zmfixperms?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Hey phoenix,
    I don't think zmfixperms fixes the issue yet. I had that problem. I think I chmod'ed it to 777 just to get it out of the way.

    Nabmed,
    Keep in mind that if tomcat isn't running, that there are other reasons why tomcat won't start. For instance,

    If you do:
    >su -zimbra
    >mysql mysql

    if it give you an access denied message, then tomcat won't start either.

    Just a little headsup.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default

    hello;

    i "chmoden" redo.log with 777, but after some server reboots, i found that the permesion of redo.log is reseted to -rw-r----- (640);

    how can i fix Definitively this problem?

    think's

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Are you shutting down Zimbra correctly or just rebooting?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default

    hello;

    I think once i forgot to stop zimbra before rebooting;

    Now i maked a solution by creating this .sh script which runs on boot and it works good, while waiting for better idea:

    chmod 777 /opt/zimbra/redolog/redo.log
    su - zimbra -c "zmcontrol start"


    And this .sh script runs on OS shuttdown :

    su - zimbra -c "zmcontrol stop"


    think's

Similar Threads

  1. mysql.server is not running
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 05-01-2007, 09:28 AM
  2. Tomcat, Java VM Problems - RAM related? Help
    By Mo_Hong in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2007, 03:00 PM
  3. tomcat not running / postfix/postqueue errors
    By seravitae in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-10-2007, 08:18 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •