Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: zmdailyreport returns nothing

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas
    Posts
    32
    Rep Power
    9

    Default zmdailyreport returns nothing

    the new open source release mentions a daily summary of postfix is now included. I am not receiving anything. If I force the cron for zmdailyreport it returns no messages found. Is there a config I am missing? I have run searches on the forums and wiki and haven't seen anything about this.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Do you have the logger installed?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas
    Posts
    32
    Rep Power
    9

    Default

    there is a check next to logger in the admin UI and when I use zmcontrol start it is always among the services listed. Plus there are two process attributed to it:

    /opt/zimbra/logger/mysql/bin/mysqld --defaults-file=/opt/zimbra/conf/my.logger.c ...

    /bin/sh /opt/zimbra/logger/mysql/bin/mysqld_safe --defaults-file=/opt/zimbra/con ...

  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas
    Posts
    32
    Rep Power
    9

    Default

    Any new ideas about this problem? Can you point me to a config file or a command to debug?

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by rdavisids
    Any new ideas about this problem? Can you point me to a config file or a command to debug?
    Well you could look at the script itself and see what it's trying to do.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas
    Posts
    32
    Rep Power
    9

    Default perl error

    If I run perl -w zmdailyreport

    I get
    Use of uninitialized value in string ne at zmdailyreport line 103

    Here is the area of interest:

    sub getMsgIds {
    my $ids = shift;
    my $user = $options{u};

    my $whereClause = "";
    my @clauses = ();
    my $statement = "";
    my $ary;

    my %uniqIds = ();
    my @clauses = ();

    my $count = 0;

    %uniqIds = ();

    if ($user ne "") {
    push @clauses, "(sender like '%".$user."%' or recipient like '%".$user."%')";
    }

    This appears to be a problem. Is this script correct?

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    I think ne is ok. You could try making that !=
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas
    Posts
    32
    Rep Power
    9

    Default

    Changed and ran with no effect.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    rdavisids,
    Ya, there apprears to be a problem with the daily cron job.
    I think Marc would have a little bit more info.

    I belive this is related to bug 6531 (3-16-06)

    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=6531

    We'll keep you posted.

    /etc/cron.daily/prelink:

    /etc/cron.daily/prelink: line 47: 8870 Aborted /usr/sbin/prelink -av $PRELINK_OPTS >>/var/log/prelink.log 2>&1
    Last edited by jholder; 05-20-2006 at 09:51 PM.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas
    Posts
    32
    Rep Power
    9

    Default 3.11 now installed

    I have now upgraded from 3.01 to 3.11 and the report is now being delivered.

    Must have been related to the bug.

Similar Threads

  1. Replies: 16
    Last Post: 06-18-2007, 04:16 PM
  2. zmdailyreport mysql errors
    By herbr in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 12-22-2006, 03:33 PM
  3. problem with zmdailyreport
    By Achim.Theobald in forum Users
    Replies: 2
    Last Post: 12-16-2006, 09:19 AM
  4. zmdailyreport blocked as SPAM
    By demanl in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2006, 08:52 AM
  5. zmdailyreports returns 0 messages
    By tachijuan in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-2006, 11:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •