Results 1 to 3 of 3

Thread: SSH error accessing Zimbra Administration

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    got root?
    Posts
    26
    Rep Power
    6

    Default SSH error accessing Zimbra Administration

    Hi... Yes, I'm experiencing the error below in the Zimbra Admin UI.

    Message: system failure: exception during auth {RemoteManager: mail.example.com->zimbra@mail.example.com:22} Error code: service.FAILURE Method: GetMailQueueInfoRequest Details:soap:Receiver

    I've done my due diligence in searching the cause out and still have yet to figure it out. First of all, I'm running Ubuntu 8.04 with the 5.0.13 release. I've followed instructions on creating and updating the ssh keys.

    zmsshkeygen & zmupdateauthkeys

    I've made sure that authorized_keys and zimbra_identity.pub are identical. I've tried this with firewall off. The zimbra user is in sshd_config, I've tried sshv1&v2... AND... I've followed the suggestions in the wiki (Mail Queue Monitoring - Zimbra :: Wiki).

    Here's the output on this...

    Code:
    zimbra@mail:~/.ssh$ ssh -vi .ssh/zimbra_identity -o strictHostKeyChecking=no zimbra@mail.example.com -p 22
    OpenSSH_4.7p1 Debian-8ubuntu1.2, OpenSSL 0.9.8g 19 Oct 2007
    Warning: Identity file .ssh/zimbra_identity not accessible: No such file or directory.
    debug1: Reading configuration data /etc/ssh/ssh_config
    debug1: Applying options for *
    debug1: Connecting to mail.example.com [xxx.xxx.xxx.xxx] port 22.
    debug1: Connection established.
    debug1: identity file /opt/zimbra/.ssh/identity type -1
    debug1: identity file /opt/zimbra/.ssh/id_rsa type 1
    debug1: identity file /opt/zimbra/.ssh/id_dsa type 2
    debug1: Remote protocol version 2.0, remote software version OpenSSH_4.7p1 Debian-8ubuntu1.2
    debug1: match: OpenSSH_4.7p1 Debian-8ubuntu1.2 pat OpenSSH*
    debug1: Enabling compatibility mode for protocol 2.0
    debug1: Local version string SSH-2.0-OpenSSH_4.7p1 Debian-8ubuntu1.2
    debug1: SSH2_MSG_KEXINIT sent
    debug1: SSH2_MSG_KEXINIT received
    debug1: kex: server->client aes128-cbc hmac-md5 zlib@openssh.com
    debug1: kex: client->server aes128-cbc hmac-md5 zlib@openssh.com
    debug1: SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_REQUEST(1024<1024<8192) sent
    debug1: expecting SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_GROUP
    debug1: SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_INIT sent
    debug1: expecting SSH2_MSG_KEX_DH_GEX_REPLY
    debug1: Host 'mail.example.com' is known and matches the RSA host key.
    debug1: Found key in /opt/zimbra/.ssh/known_hosts:1
    debug1: ssh_rsa_verify: signature correct
    debug1: SSH2_MSG_NEWKEYS sent
    debug1: expecting SSH2_MSG_NEWKEYS
    debug1: SSH2_MSG_NEWKEYS received
    debug1: SSH2_MSG_SERVICE_REQUEST sent
    debug1: SSH2_MSG_SERVICE_ACCEPT received
    debug1: Authentications that can continue: publickey,password
    debug1: Next authentication method: publickey
    debug1: Trying private key: /opt/zimbra/.ssh/identity
    debug1: Offering public key: /opt/zimbra/.ssh/id_rsa
    debug1: Authentications that can continue: publickey,password
    debug1: Offering public key: /opt/zimbra/.ssh/id_dsa
    debug1: Authentications that can continue: publickey,password
    debug1: Next authentication method: password
    zimbra@mail.example.com's password: 
    debug1: Authentications that can continue: publickey,password
    Permission denied, please try again.
    zimbra@mail.example.com's password: 
    debug1: Authentications that can continue: publickey,password
    Permission denied, please try again.
    zimbra@mail.example.com's password: 
    debug1: Authentications that can continue: publickey,password
    debug1: No more authentication methods to try.
    Permission denied (publickey,password).
    Ideally, I would like... 1) to make this work. 2) to be able to authenticate via keys, and not allow passwords.

    I've searched the forums and read the first four pages of posts that turned up using a search query of ssh; googled, and read the FAQs, wiki, etc. I still have yet to squash this. Zimbra works just fine, I've setup my mail domain and tested with a couple emails... I just can't administer the mail queue or server.

    Can someone point me in a solid direction to get this resolved? Are there some error logs hiding some place which offers more info?

    I got free cookies for anyone who can help me this... thanks. I'm going back to googling...

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default

    Hi there I am experiencing the same problem. How did you solve your problem.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

Similar Threads

  1. admin consol blank after 5.0.3 upgarde
    By maumar in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2008, 06:16 AM
  2. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  3. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  4. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 11:13 AM
  5. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •