Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: [SOLVED] ERROR LOG: Name or service not known

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    manila
    Posts
    59
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] ERROR LOG: Name or service not known

    Sir;


    If the error below appears, does it mean that I have configured my Zimbra wrong or that it's lacking some support for the said service?

    How do I fix it?

    ( tail -f /var/log/zimbra.log )

    Mar 2 13:27:13 mail2 postfix/smtpd[4242]: warning: 159.177.14.95: hostname company1.com verification failed: Name or service not known

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Mumbai
    Posts
    193
    Rep Power
    6

    Default

    which ZImbra version you are using and OS?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    manila
    Posts
    59
    Rep Power
    6

    Default

    zimbra@mail2:/home/boss$ zmcontrol -v


    Release 5.0.12_GA_2789.UBUNTU8 UBUNTU8 FOSS edition

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    You have something wrong with your system configuration so please post
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig yourdomain mx
    dig yourdomain any
    host `hostname` <- note backticks and not single quotes

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    manila
    Posts
    59
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    You have something wrong with your system configuration so please post
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig yourdomain mx
    dig yourdomain any
    host `hostname` <- note backticks and not single quotes
    hosts, resolv.conf and DIG tests are okay now.

    but what could be reason for this "hostname company1.com verification failed: Name or service not known"?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Please post the information I asked for so that we can validate it for you

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    manila
    Posts
    59
    Rep Power
    6

    Default

    only this failed;


    admin@mail2:~$ host `hostname`
    Host mail2 not found: 3(NXDOMAIN)
    i tried adding an entry in the Reverse Lookup on the local DNS but same thing.

    where am i wrong here?

    this is the whole test result;

    admin@mail2:~$ cat /etc/hosts
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.1.253 mail2.mydomain.net mail2 mail2.mydomain.net


    # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
    ::1 ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff02::1 ip6-allnodes
    ff02::2 ip6-allrouters
    ff02::3 ip6-allhosts

    ================================================== ==============================

    admin@mail2:~$ cat /etc/resolv.conf
    nameserver 192.168.1.250


    ================================================== ===============================

    admin@mail2:~$ dig mail2.mydomain.net mx

    ; <<>> DiG 9.4.2 <<>> mail2.mydomain.net mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 39199
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mail2.mydomain.net. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    mail2.mydomain.net. 3600 IN MX 12 mail2.mydomain.net.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail2.mydomain.net. 3600 IN A 192.168.1.253

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.250#53(192.168.1.250)
    ;; WHEN: Tue Mar 3 17:37:24 2009
    ;; MSG SIZE rcvd: 70

    ================================================== ===============================

    admin@mail2:~$ dig mail2.mydomain.net any

    ; <<>> DiG 9.4.2 <<>> mail2.mydomain.net any
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 31141
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mail2.mydomain.net. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    mail2.mydomain.net. 3600 IN A 192.168.1.253
    mail2.mydomain.net. 3600 IN MX 12 mail2.mydomain.net.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail2.mydomain.net. 3600 IN A 192.168.1.253

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.250#53(192.168.1.250)
    ;; WHEN: Tue Mar 3 17:37:27 2009
    ;; MSG SIZE rcvd: 86

    ===============================

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Add to the top of /etc/resolv.conf
    Code:
    search mydomain.net
    And change your /etc/hosts
    Code:
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.1.253 mail2.mydomain.net mail2

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Your DNS results are not correct. You should do a dig on the domain name not the FQDN of your server, like this:

    Code:
    dig mydomain.net mx
    dig mydomain.net any
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Doh! Missed that again Phoenix

Similar Threads

  1. MTA service stopping and 1m later starting again?
    By ArcaneMagus in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-23-2010, 08:43 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 05-28-2009, 12:53 AM
  3. Zimbra Server very slow - Too many SMTP connections
    By pc-nico in forum Administrators
    Replies: 23
    Last Post: 06-05-2008, 05:12 AM
  4. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  5. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 06:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •