Results 1 to 6 of 6

Thread: SMTP Relay Assistance

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default SMTP Relay Assistance

    Hi,

    I am new to Zimbra so I apologize if this an obvious problem. Never-the-less I appreciate any help you can provide.

    Our email is hosted at a third party, justhost.com. Our ISP does not provide email relay services. Therefore, I am stuck with Zimbra sending email to the third party to relay. The third party requires authentication using the account from which the email is being sent. Currently Zimbra sends the messages as user@myserver.localdomain.com instead of as user@publicdomain.com. Is there an easy way to have Zimbra send the email messages from the public domain instead of the internal domain?

    THANKS

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Welcome to the forums

    You can add your actual domain as a alias within the Admin GUI, and then either create a alias for each of your users who get them to create a persona from within the web client under Preferences -> Accounts. Or if you wanted to keep it simple you could use a third party service like DynDNS :: Outbound Relay Service though there are others around; I just happen to use this one myself

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    When I try to add an alias I get the following error message:

    Target account/dl myaccount@publicdomain.com doesn't exist

    Some how I am not getting DNS resolution to the public domain. What am I missing? THANKS

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Did you actually create that domain in Zimbra? You can't add an alias unless the domain exists.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    Even after creating a new domain I am still getting the same error message. Any other thoughts?

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Do you have DNS records that point to your server for that domain name? Are you behind a NAT router?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. SMTP Relay
    By adarsh in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-11-2010, 04:36 AM
  2. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 05:32 PM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  4. Open Relay Help & Telnet Security Issue
    By OfMacAndMen in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 07-10-2007, 08:51 PM
  5. SMTP Relay for particular ip's
    By DMRDave in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 03-10-2006, 04:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •