Results 1 to 8 of 8

Thread: [SOLVED] ZCS 4.5.11 on MacOSX 10.4.11 and DNS Issue

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] ZCS 4.5.11 on MacOSX 10.4.11 and DNS Issue

    I'm trying to install ZCS 4.5.11 on an iMac running MacOSX 10.4.11. When I try to run the zmsetup.pl command with root privileges I get to the point where I am asked to enter the logical hostname and keep getting the following error:

    DNS ERROR - none of the MX records for tinhorsedesign.com
    resolve to this host
    Change domain name? [Yes] yes
    Create Domain: [tinhorsedesign.com] mail.tinhorsedesign.com

    DNS ERROR resolving MX for mail.tinhorsedesign.com
    It is suggested that the domain name have an MX record configured in DNS
    Re-Enter domain name? [Yes]
    The steps I have taken so far:

    Before attempting to run the zmsetup.pl command:

    1) Edited and updated the zone file to point all of the following records for the domain:

    A (star symbol)
    A mail
    A (at symbol)
    A www
    MX (at symbol)

    to the correct external facing IP address.

    2) Opened open the following ports on the firewall running NAT:

    https 443
    smtp 25
    tomcat imap ssl 993
    tomcat pop ssl 995
    sql 7306
    sql 7307

    3) I have since tried editing the /etc/hosts file to include the following line:

    tinhorsedesign.com

    I have rebooted the computer but when I try to run the zmsetup.pl command it still stalls at the same point.

    I would be grateful for any advice to help point me in the right direction to hopefully resolve this issue.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    I was wondering if the problem may have something to do with the fact that the computer is behind a Cisco firewall. Does anyone have any thoughts?

    Thanks in advance

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    It seems having done a search on the forum that what I might be missing is a local DNS server. Can I run this on the same machine as Zimbra? What is the best way to set this up?

    Thanks again in advance.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    Upon further investigation I believe I need to setup Split-DNS. Does anyone know how I achieve this under MacOS X 10.4.11?

    Thanks in advance.

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Details would be similar to the Split DNS wiki article unless there's some information in the forums, have a quick search to see if there is anything.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    1,474
    Rep Power
    9

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    Phoenix, thanks for your reply. In the end I discussed this with the ISP support who managed log in and configure the Cisco firewall for SplitDNS. Once that was implemented I was able to complete the installation after I had remembered to open the ldap port on the firewall as well.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    ewilen, thanks for the link. I've got another issue now so I will start a new thread.

Similar Threads

  1. dns issue with suse 10.2 and issue with bind
    By zjustin in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 05-06-2007, 11:18 AM
  2. ZCS ROCKS! Need some DNS help!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 12-30-2006, 09:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •