Results 1 to 2 of 2

Thread: Ubuntu 8.04 LTS w/ Zimbra 5.0.14

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default Ubuntu 8.04 LTS w/ Zimbra 5.0.14

    Hey Guys,

    First off let me say Thank You in Advance for any assistance.

    I am installed Zimbra and it fails. I find the following in my log. I have researched the issue and made changes to sudoers. I have outlined my error and my sudoers file:

    ERROR LOG:
    Tue Apr 7 21:19:41 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Tue Apr 7 21:19:41 2009 zimbra-ldap is enabled
    Tue Apr 7 21:19:41 2009 Initializing ldap...
    Tue Apr 7 21:19:41 2009 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapinit
    IO::Socket::INET: connect: Connection refused at /opt/zimbra/libexec/zmldapinit line 160.
    Tue Apr 7 21:20:23 2009 failed. (28416)
    Tue Apr 7 21:20:23 2009

    ERROR

    Tue Apr 7 21:20:23 2009

    Configuration failed


    SUDOERS FILE:
    # /etc/sudoers
    #
    # This file MUST be edited with the 'visudo' command as root.
    #
    # See the man page for details on how to write a sudoers file.
    #

    Defaults env_reset

    # Uncomment to allow members of group sudo to not need a password
    %sudo ALL=NOPASSWD: ALL

    # Host alias specification

    # User alias specification

    # Cmnd alias specification

    # User privilege specification
    root ALL=(ALL) ALL
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/openldap-2.3.43.7z/libexec/slapd
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/libexec/zmslapd
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/sbin/postfix, /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/sbin/postalias, /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/sbin/qshape.pl, /opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/sbin/postconf,/opt/zimbra/postfix-2.4.7.5z/sbin/postsuper
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/libexec/zmqstat,/opt/zimbra/libexec/zmmtastatus
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/libexec/zmmailboxdmgr
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/bin/zmcertmgr


    Any assistance with this is GREATLY appreciated.

    Regards,
    John

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Have you set the hosts file correctly? Have you set-up a Split DNS? Have you read the Quick Start Installation Guide? Have you read the instructions here?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. slapd message error
    By smoke in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 04:23 PM
  2. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  3. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  4. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  5. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •