Results 1 to 8 of 8

Thread: [SOLVED] LMTP host

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] LMTP host

    After trying to change the LMTP host, I can't load the admin page. It's the only thing I changed on a working server. Is there a way to just set the lmtp host back to blank, from the command line?

    This is zcs-NETWORK-5.0.15_GA_2851.UBUNTU8.20090310180525

    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,
    Code:
    su - zimbra
    zmprov ms server.domain.com zimbraLmtpBindAddress ''
    If empty it binds to all interfaces.

    Others:
    zimbraLmtpAdvertisedName - uses hostname for greeting if blank
    zimbraLmtpBindPort - should be set to 7025 by default
    Last edited by mmorse; 04-08-2009 at 08:09 AM.

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    If you set it at the global level just:

    Code:
    su - zimbra
    zmprov mcf zimbraLmtpBindAddress ''
    To provision via ldap if you've screwed up other mailbox services is -l (eLL) argument:
    Code:
    su - zimbra
    zmprov -l ms server.domain.com zimbraLmtpBindAddress ''
    Last edited by mmorse; 04-08-2009 at 08:09 AM.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    I think I made the change at the server level.

    zmprov -l ms tools.rtdesigngroup.net zimbraLmtpBindPort ''
    had no errors.

    zimbra@tools:/var/log$ zmprov mcf zimbraLmtpBindPort ''
    ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost) (cause: java.net.ConnectException Connection refused)
    zimbra@tools:/var/log$ zmprov ms tools.rtdesigngroup.net zimbraLmtpBindPort ''
    ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost) (cause: java.net.ConnectException Connection refused)
    zimbra@tools:/var/log$ zmcontrol status
    Host tools.rtdesigngroup.net
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmtaconfig is running.
    mailboxd is not running.
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Don't think you saw my edits in time.
    You want zimbraLmtpBindAddress ''
    zimbraLmtpBindPort you need to set to 7025

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    zmprov -l mcf zimbraLmtpBindAddress ''
    zmprov -l ms tools.rtdesigngroup.net zimbraLmtpBindAddress ''
    zmprov -l mcf zimbraLmtpBindPort 7025
    zmprov -l ms tools.rtdesigngroup.net zimbraLmtpBindPort 7025

  7. #7
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Travis, I left a phone msg with Ryan - my apologies - should have made it a new post instead of an edit.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    That did it. Thanks very much!

Similar Threads

  1. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 10:10 AM
  2. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 06:37 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 12-16-2007, 08:15 PM
  4. Installation Cancelled - Zimbra-spell !
    By Ledg in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2006, 03:54 AM
  5. Unknown Host ?
    By msentissi in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-18-2006, 03:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •