Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30

Thread: [SOLVED] Error while starting zimbra

  1. #21
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.100.87   mail.mclantech.com   mail
    Make the changes as above as you have deleted your localhost entry and that is why mailbox is complaining Once the changes have been made restart ZCS.

  2. #22
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default Still error

    Hi ,

    i have corrected that. But still i am getting another error.

    java.net.SocketException
    MESSAGE: java.net.ConnectException: Connection refused

    STACKTRACE:

    java.net.SocketException: java.net.ConnectException: Connection refused
    at com.mysql.jdbc.StandardSocketFactory.connect(Stand ardSocketFactory.java:156)
    at com.mysql.jdbc.MysqlIO.(MysqlIO.java:276)

    When i run "zmcontrol status", I am getting the following details.

    [zimbra@websrv15 root]$ zmcontrol status
    Host mail.mclantech.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Stopped
    logmysql.server is not running
    mailbox Stopped
    zmmtaconfig is running.
    mysql.server is not running
    mailboxd is running.
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped

    As this mysql servers were not running, i think this URL is loading. Is it?

    Regards
    Dinesh

  3. #23
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Okay, shutdown ZCS and make sure all zimbra processes have indeed been stopped
    Code:
    ps aux | grep zimbra
    and then try starting again. Then check all your logfiles for error messages.

  4. #24
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default Errors

    Hi ,

    [zimbra@websrv15 root]$ ps aux | grep zimbra
    root 1112 0.0 0.0 4792 1188 pts/1 S 02:20 0:00 su - zimbra
    zimbra 1113 0.0 0.0 4488 1372 pts/1 S+ 02:20 0:00 -bash
    zimbra 5482 0.0 0.0 4216 936 pts/0 R+ 03:30 0:00 ps aux
    zimbra 5483 0.0 0.0 3884 680 pts/0 S+ 03:30 0:00 grep zimbra
    root 25346 0.0 0.0 4792 1192 pts/0 S 02:10 0:00 su zimbra
    zimbra 25347 0.0 0.0 4488 1376 pts/0 S 02:10 0:00 bash
    [zimbra@websrv15 root]$ zmcontrol start
    Host mail.mclantech.com
    Starting ldap...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting mailbox...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting mta...Done.
    Starting stats...Done.
    [zimbra@websrv15 root]$ zmcontrol status
    Host mail.mclantech.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Stopped
    logmysql.server is not running
    mailbox Stopped
    zmmtaconfig is running.
    mysql.server is not running
    mailboxd is running.
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    I have checked /var/log/zimbra.log. There is got these following information

    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: antispam: Running
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: antivirus: Running
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: ldap: Running
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: logger: Stopped
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: mailbox: Stopped
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: zmmtaconfig: is running.
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: mailboxd: is running.
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: mta: Running
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: snmp: Running
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: spell: Running
    Apr 27 03:32:06 mail zimbramon[8282]: 8282:info: 2009-04-27 03:32:02, STATUS: mail.mclantech.com: stats: Running

    In the /opt/zimbra/log/mailbox.log, Still i am getting this following error.
    ----------------------
    java.net.SocketException
    MESSAGE: java.net.ConnectException: Connection refused

    STACKTRACE:

    java.net.SocketException: java.net.ConnectException: Connection refused
    at com.mysql.jdbc.StandardSocketFactory.connect(Stand ardSocketFactory.java:156)
    at com.mysql.jdbc.MysqlIO.(MysqlIO.java:276)
    at com.mysql.jdbc.Connection.createNewIO(Connection.j ava:2769)

    --------------------------------

    Regards
    Dinesh

  5. #25
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Have you looked under for /opt/zimbra/log/mysqlerror.log ?

  6. #26
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default Error

    hi ,

    Yes, i noted that there are errors in the files. The following are the errors displayed there.

    090427 03:58:07 mysqld started
    090427 3:58:07 [Warning] option 'max_join_size': unsigned value 18446744073709551615 adjusted to 4294967295
    090427 3:58:07 [Warning] option 'max_join_size': unsigned value 18446744073709551615 adjusted to 4294967295
    InnoDB: Log scan progressed past the checkpoint lsn 0 36808
    090427 3:58:07 InnoDB: Database was not shut down normally!
    InnoDB: Starting crash recovery.
    InnoDB: Reading tablespace information from the .ibd files...
    InnoDB: Restoring possible half-written data pages from the doublewrite
    InnoDB: buffer...
    InnoDB: Doing recovery: scanned up to log sequence number 0 43655
    090427 3:58:08 InnoDB: Starting an apply batch of log records to the database...
    InnoDB: Progress in percents: 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99
    InnoDB: Apply batch completed
    090427 3:58:08 InnoDB: Started; log sequence number 0 43655
    090427 3:58:08 [ERROR] Fatal error: Can't open and lock privilege tables: Table 'mysql.host' doesn't exist
    090427 03:58:08 mysqld ended

    Regards
    Dinesh

  7. #27
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

  8. #28
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default Pid is not there

    Hi ,

    I did the first step from the URL, After that i started and restarted the mysql. I didn't get the Pid for that.

    [zimbra@websrv15 ~]$ mysql.server start
    Starting mysqld...done.
    [zimbra@websrv15 ~]$ mysql.server restart
    mysqld not running: no pid in '/opt/zimbra/db/mysql.pid'
    Starting mysqld...done.

    After that i have run the second command from the second step

    "mysql --batch --skip-column-names -e "show databases" | grep -e mbox -e zimbra > /tmp/mysql.db.list"

    I get the following error,

    ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2)

    Regards
    Dinesh

  9. #29
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default Same issue

    hi ,

    To tell cleary, i am getting this same issue "http://www.zimbra.com/forums/installation/24883-ssl-error-right-after-install-can-t-get-into-admin-ui.html"

    Regards
    Dinesh

  10. #30
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default Thanks.

    Hi uxbod ,

    I made that working. Now the mails are sending. I have referred this Post "http://www.zimbra.com/forums/installation/24883-ssl-error-right-after-install-can-t-get-into-admin-ui.html" to fix my issue in mysql.

    Thanks for your help. Using your walk through only, i have come to know about zimbra and its errors. Again thanks for your help.

    Regards
    Dinesh

Similar Threads

  1. Zimbra spam system
    By rajahd in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 04-16-2008, 07:25 PM
  2. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 04:43 AM
  3. Big Fubar on 5 FOSS GA Upgrade
    By uxbod in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 01-21-2008, 02:37 AM
  4. [SOLVED] Error Installing Zimbra on RHEL 5
    By harris7139 in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2007, 11:39 AM
  5. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 11:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •