Results 1 to 4 of 4

Thread: MTA won't start after ram upgrade and kernel-PAE install

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    88
    Rep Power
    7

    Default MTA won't start after ram upgrade and kernel-PAE install

    I've been meaning to get this issue posted here for the past 4 months now. Here goes.

    Back in October I tried to upgrade the RAM in my server running Zimbra FOSS but ran into some issues. I don't recall the exact version of FOSS I was running at the time but I would imagine it was current as of 10/1/08. The server is running CentOS 5.2. Went from 2GB to 10GB memory and installed kernel-PAE to allow the OS to recognize more than 4GBs of ram. All good until I tried to fire up Zimbra. It hung trying to start the MTA. After multiple tests, I removed the kernel-PAE package and Zimbra booted up just fine.

    Since then, I have moved to NE and am currently running 5.0.14. I have not yet tried to install kernel-PAE for the extra RAM to show up. I'm hoping to get the opportunity to this within the next two weeks but as you can imagine, taking the mail server offline is not super fun.

    Anyone else running NE on top of CentOS 5.x with more than 4GB of RAM?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    It will be down to JVM eating up to much memory - Wiki :: Performance Tuning
    Code:
    su - zimbra
    zmlocalconfig -e mailboxd_java_heap_memory_percent=18
    zmcontrol stop ; zmcontrol start

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    88
    Rep Power
    7

    Default

    It is directly related to kernel-PAE. When I remove kernel-PAE and just use kernel, all is good. With kernel-PAE, zimbra will not fully start. MTA and mailbox will not work.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    It is linked to the amount of memory so why not try what I have suggested; you never know I maybe correct

Similar Threads

  1. [SOLVED] Memory Upgrade --> MTA Error
    By carlitross in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 05-08-2008, 07:19 AM
  2. mta restart freeze after kernel upgrade?
    By jbwiv in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 03-06-2007, 03:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •