Results 1 to 8 of 8

Thread: [SOLVED] forwarding outgoing mail

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] forwarding outgoing mail

    I am working on replacing an exchange server with a zimbra server and have run into a bit of an issue. I have successfully installed zimbra on Ubuntu 8.04 and all zimbra services are running. I've run the Exchange migration wizard and successfully imported my email account into Zimbra. Exchange was acting mainly as a repository and was not being used to send any external mail. What I would like to be able to do with zimbra is (without adding a seperate pop3 account) have external mail sent through my pop3 provider (lets call it mail.provider.com). I have postfix installed but I'm not entirely sure if I've got the MTA settings right (though I think I might).

    When sending an email to me@provider.com I get statements such as these in /var/log/zimbra.log
    Code:
    Apr 29 12:18:49 mail postfix/smtp[23884]: 568C5E8212: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=12m dekats=0.03/0.03/0.01/12, dsn=2.0.0, status sent (250 2.0.0 0k: queued as 15393E82B4)
    Apr 29 12:18:49 mail postfix/qmgr[12919]: 568C5E8212: removed
    Apr 29 12:18:50 mail postfix/smtp[24198]: 15393E82B4: to=, relay=mail.provider.com[xxx.xxx.xxx.xxx]:25, delay=0.93, delays=0.03/0.06/0.41/0.43, dsn=2.0.0, status=sent (250 N960tDC2 Message accepted for delivery.)
    Apr 29 12:18:50 mail postfix/qmgr[12919]: 15393E82B4: removed

    the ip address listed for mail.provider.com is write according to an nslookup so it would appear to me that this has been sent. I've configured fetchmail to connect to mail.provider.com and download my incoming email. I've received numerous email this morning but not a single one of the numerous test messages I've sent to myself. Can anybody kick me in the right direction here? Do I need a public mx record to forward the outgoing traffic to an outgoing server?
    Last edited by SalmonsSteve; 04-29-2009 at 04:06 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Welcome to the forums

    So what has mail.provider.com done with it ??? Until you know that then it is difficult to diagnose.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default

    I'm on the line with them right now trying to figure that out

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default

    It turns out that my emails are showing up to them with a sender of me@mydomain.local instead of me@provider.com

    so I suppose the question now becomes where does that get changed?

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default

    Okay, I've done the following

    Code:
    zmprov md mydomain.local zimbraMailCatchAllAddress @mydomain.local zimbraMailCatchAllCanonicalAddress @provider.com
    which has fixed the issue as far as being able to get a mail message that was sent to me by me through the external mail provider. Unfortunately when the mail came in it was marked as being from "steve,steve" in my inbox. I've also noticed that a few other mail messages that I've received or imported (1 received 2 imported from exchange) have shown up with from entries john,steve annette,steve and courtney,steve. None of those three emails were from me and other email has come in just fine... any idea what might be causing that?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Spam messages ? Right click on a email and then "Show Original" and take a look at the headers to see where it came from.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default

    It came from me. I sent an email to a coworker as a test. He replied to me and it had my first name and his first name listed in the "From" column. I also sent one to one of my external email addresses then replied to it and saw my first name twice. I also replied to my coworker's replay and when it showed back up on his email things were fine (though he's only connected to our external email and through Thunderbird).

    I expected to be fighting with this issue today but it appears that it has gone away. the same emails that seemed broken yesterday appear to be from the correct individuals today and my name isn't anywhere on the from line. weird.

    Thanks for your responses. I'm sure I'll be spending a fair amount of time running around this place.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Default

    Okay, figured that out. I'm new to zimbra desktop and didn't know where to switch from by conversation view to by message view. It looks like I've got that worked out.

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. Replies: 30
    Last Post: 01-13-2009, 08:00 AM
  3. Migration Assistance
    By dwill in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 12-02-2008, 08:20 AM
  4. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 07:47 AM
  5. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 12:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •