Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] LDAP Error

  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] LDAP Error

    Hello
    I can't start Zimbra whit this configuration. LDAP error:
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.

    --------------------------------
    /etc/host:
    127.0.0.1 localhost
    192.168.1.16 zimbra.example.com
    --------------------------------
    /etc/resolv.conf
    nameserver 127.0.0.1
    --------------------------------
    /etc/bind/db.local
    ; BIND data file for local loopback interface
    ;
    ;$ORIGIN .
    $TTL 604800
    @ IN SOA zimbra.example.com. root.zimbra.example.com. (
    2009052701 ; Serial
    604800 ; Refresh
    86400 ; Retry
    2419200 ; Expire
    604800 ) ; Negative Cache TTL
    ;
    NS zimbra.example.com.
    A 192.168.1.16
    MX 10 zimbra.example.com.
    --------------------------------
    /etc/bind/named.conf.local
    zone "zimbra.example.com" {
    type master;
    file "/etc/bind/db.local";
    };
    --------------------------------
    hostname=zimbra.example.com
    hostname -f=zimbra.example.com
    --------------------------------
    dig zimbra.example.com any

    ; <<>> DiG 9.4.2 <<>> zimbra.example.com any
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 57526
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;zimbra.example.com. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    zimbra.example.com. 604800 IN SOA zimbra.example.com. root.zimbra.example.com. 2009052701 604800 86400 2419200 604800
    zimbra.example.com. 604800 IN NS zimbra.example.com.
    zimbra.example.com. 604800 IN A 192.168.1.16
    zimbra.example.com. 604800 IN MX 10 zimbra.example.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    zimbra.example.com. 604800 IN A 192.168.1.16

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Thu May 28 12:43:56 2009
    ;; MSG SIZE rcvd: 139

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Welcome to the forums

    Try the following in your /etc/hosts
    Code:
    127.0.0.1    localhost.localdomain localhost
    192.168.1.16 zimbra.example.com zimbra

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks,
    I reinstalled Zimbra with this changed and run it ok.

Similar Threads

  1. upgrading from 5.0.4 to 5.0.5 opensource
    By smoke in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2008, 11:38 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 10:23 PM
  4. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 07:45 AM
  5. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 11:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •