Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Changed IP & hostname, ldap errors (dns OK)

  1. #11
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    OK, backing and restoring ldap database I get an error:

    [zimbra@orion ~]$ openldap/sbin/slapadd -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf -l /tmp/ldap.ldif
    The first database does not allow slapadd; using the first available one (2)
    bdb_db_open: Warning - No DB_CONFIG file found in directory /opt/zimbra/openldap-data: (2)
    Expect poor performance for suffix .
    [zimbra@orion ~]$


    So, I restored DB_CONFIG from a backup and I got more nasty errors.
    I attempted to restore the db but that didn't work either.

  2. #12
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by veronica View Post
    zimbra.log doesnt give any usefull information ?
    no, nothing useful at all:

    "Jul 6 13:32:27 orion zimbramon[20048]: 20048:info: Starting services initiated by zmcontrol
    Jul 6 13:32:27 orion slapd[20111]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.3.43 (Apr 13 2009 10:53:12) $ build@build20.lab.zimbra.com:/home/build/p4/FRANKLIN/ThirdParty/openldap/openldap-2.3.43.8z/servers/slapd
    Jul 6 13:32:28 orion slapd[20112]: slapd starting "

  3. #13
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by veronica View Post
    i should presume you ran zmsetservername right ?

    BTW:

    zmhostname = orion.maingalaxy.com

    Should be fine.

    hostname = orion.maingalaxy.com

  4. #14
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    Does it help to tell you folks that I've had to go (due to an emergency)
    from a split-dns solution to a one mail server solution?

  5. #15
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    Ok can you try changing zmlocalconfig | grep -i ldap_log_level from 32768 to 256. note it will enable heavy logging so change it back once issue is resolved. Try restarting ldap and see the logs

  6. #16
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    Result:

    Jul 6 13:44:18 orion zimbramon[22069]: 22069:info: Starting services initiated by zmcontrol
    Jul 6 13:44:19 orion slapd[22132]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.3.43 (Apr 13 2009 10:53:12) $ build@build20.lab.zimbra.com:/home/build/p4/FRANKLIN/ThirdParty/openldap/openldap-2.3.43.8z/servers/slapd
    Jul 6 13:44:19 orion slapd[22133]: slapd starting
    Jul 6 13:44:25 orion slapd[22133]: conn=0 fd=11 ACCEPT from IP=70.169.165.181:51128 (IP=70.169.165.181:389)
    Jul 6 13:44:25 orion slapd[22133]: conn=0 op=0 STARTTLS
    Jul 6 13:44:25 orion slapd[22133]: conn=0 op=0 RESULT oid= err=0 text=
    Jul 6 13:44:26 orion slapd[22133]: conn=0 fd=11 TLS established tls_ssf=128 ssf=128
    Jul 6 13:44:26 orion slapd[22133]: conn=0 op=1 BIND dn="uid=zimbra,cn=admins,cn=zimbra" method=128
    Jul 6 13:44:26 orion slapd[22133]: conn=0 op=1 BIND dn="uid=zimbra,cn=admins,cn=zimbra" mech=SIMPLE ssf=0
    Jul 6 13:44:26 orion slapd[22133]: conn=0 op=1 RESULT tag=97 err=0 text=
    Jul 6 13:44:26 orion slapd[22133]: conn=0 op=2 SRCH base="cn=orion.maingalaxy.com,cn=servers,cn=zimbra" scope=0 deref=3 filter="(objectClass=*)"
    Jul 6 13:44:26 orion slapd[22133]: conn=0 op=2 SEARCH RESULT tag=101 err=32 nentries=0 text=
    Jul 6 13:44:26 orion slapd[22133]: conn=0 fd=11 closed (connection lost)

  7. #17
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    I am farther after a complete restore from backup and re-IP'ing,
    re-hostnaming the system again.

    However, certain services are not starting now:

    antispam
    logger
    mailbox
    mta
    stats

    None of these will start up. Go figure.

  8. #18
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    mailbox.log would help. What does it report

  9. #19
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    40
    Rep Power
    7

    Default

    Fixed it. I restored from a backup, then ran the procedures
    for changing the IP/hostname again, and it started to work.
    I guess I must have missed a step somewhere.

    From there, it was a matter of monitoring the zimbra log
    and troubleshooting each service that wouldn't start,
    one at a a time. A few configuration files still had old
    values.

    The only other trouble spot was to change postfix from
    relaying through another mail host to not relaying, and
    I couldn't get it to stop, so I just turned on my old
    mail server (I had a split e-mail setup from before)
    and reconfigured that. So, now it works after yet more
    postfix work.

    The only thing that doesn't start up is logger. Don't know
    why. Don't care right now.

    Right now I have one problem left: the Zimbra Admin
    console comes up with a blank screen. I never get to
    a log-in prompt.

    I don't need it right now, but eventually I'll have to fix
    that.

    THANK YOU Veronica for monitoring this and a BUNCH of
    other threads I've seen you comment in.

  10. #20
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    Good to hear server is up now.
    Regarding Admin console issue what are the permissions/ownership set for /opt/zimbra/jetty/webapps/zimbraAdmin ? Do you see any error in mailbox.log ? Tried using different browser to access it ? or maybe clearing cache and then accessing it ?

Similar Threads

  1. Round robin DNS, and external ldap auth.
    By NathanL in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 05-07-2009, 01:45 PM
  2. LDAP crashing and DNS issues causing many deferred emails.
    By chamber42000 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-14-2008, 09:33 AM
  3. Replies: 15
    Last Post: 04-14-2008, 01:29 PM
  4. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 07:45 AM
  5. Mac OSX install: Java errors & LDAP CA error
    By jefbear in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 12-16-2006, 03:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •