Hello there,

ZCS installation failing at slapd....unable to start ldap.

syslog :
daemon: listen(ldap://localhost:389, 5) failed errno=98 (Address already in use)

Install log:
Initializing ldap...failed. (28416)


ERROR



Configuration failed

Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to
complete the configuration.

Errors have been logged to /tmp/zmsetup.09022009-205619.log

****************************************
After reading wiki,forum I tried following
1. Killing any ldap processes already running
2.Checking permissions for zimbra user
3.2.Starting ldap from its directory as root
4.RUnning zimfixperms from libexec
....
None of this helped me.
I guess my /etc/hosts and DNS configs have caused this issue.

I am trying to install zcs for local use only. Hence created a zone with as 'localhost'.

/etc/bind# cat /etc/hosts
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.1.1 hostname.sbcglobal.net hostname

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

******cat db.local
;
; BIND data file for local loopback interface
;
$TTL 604800
@ IN SOA mail.localhost. root.localhost. (
5 ; Serial
604800 ; Refresh
86400 ; Retry
2419200 ; Expire
604800 ) ; Negative Cache TTL
;
@ IN NS mail
@ IN MX 10 mail
@ IN A 127.0.0.1
@ IN AAAA ::1
mail IN A 127.0.0.1

*************************
:/etc/bind# dig localhost

; <<>> DiG 9.5.1-P2 <<>> localhost
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 64685
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;localhost. IN A

;; ANSWER SECTION:
localhost. 3600 IN A 127.0.0.1

;; Query time: 8 msec
;; SERVER: 68.94.156.1#53(68.94.156.1)
;; WHEN: Fri Sep 4 02:30:46 2009
;; MSG SIZE rcvd: 43

*****************
/etc/bind# dig localhost MX

; <<>> DiG 9.5.1-P2 <<>> localhost MX
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 28290
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;localhost. IN MX

;; AUTHORITY SECTION:
localhost. 3600 IN SOA localhost. postmaster.localhost. 2004052400 3600 1800 604800 3600

;; Query time: 8 msec
;; SERVER: 68.94.156.1#53(68.94.156.1)
;; WHEN: Fri Sep 4 02:31:26 2009
;; MSG SIZE rcvd: 74

*****************************
is it /etc/hosts? how do I know it is sbcglobal.net or something else?
Is MX record causing this? how do I create a MX record for localhost?

Please help me resolving this issue. Thanks in advance.
Vasa