Results 1 to 5 of 5

Thread: Fedora 11 zcs 6.0 not starting on boot

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default Fedora 11 zcs 6.0 not starting on boot

    hi guys,

    after thinking about split dns, I solved my other problem and zimbra has been running solidly for my two domains. One problem still remains however, Zimbra will not start on boot!

    I tried:
    #chkconfig zimbra on
    #chkconfig --list shows it for 345!

    edited rc.local and added service zimbra start.

    If I manually run that or zmcontrol it starts up just fine. Whats up? is this a service startup order problem?

    Thanks,

    Ron

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Have you checked /var/log/messages to see if any errors are being thrown ?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    I'm not seeing anything , grepped it for anything zimbra. Thats a bit odd, scanned ps-aux for zimbra and didn't see anything either

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Code:
    ps -u zimbra

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    Yes I did that, and nothing was there. I started to think what would stop it and it appears that in Fedora 11, the Network service and NetworkManager service can hang the startup at the final stages of startup or just hangout and the next services such as those in rc.local will not run.

    In the end I got it to work, I disabled NetworkManager, wrote my network-scripts, removed it from rc.local and used chkconfig to set the runlevel for Zimbra.

    Tested the boot and I was back in action.

    If anyone else reads this, if you run into this problem and cannot get a prompt into your box, the easiest way is either with a Rescue disk OR tell GRUB to boot in single user mode.

    Thanks uxbod!

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 10-12-2009, 03:04 AM
  2. [SOLVED] 6.0 GA today?
    By digitaldan in forum Community News
    Replies: 18
    Last Post: 09-04-2009, 10:35 AM
  3. Mail is being queued, not delivered!
    By icepick94 in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 01-22-2009, 07:03 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 09-12-2008, 08:24 AM
  5. Zimbra on Debian?
    By omry_y in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 11-04-2005, 11:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •