Results 1 to 9 of 9

Thread: /etc/hosts

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default /etc/hosts

    Code:
    ERROR: Installation can not proceeed.  Please fix your /etc/hosts file
    to contain:
    
      
    
    Where  is the ip address of the host,
     is the FULLY QUALIFIED host name, and
     is the (optional) hostname-only portion
    my server is Centos 5.4, running DHCP & DNS server, also using iptables as a NAT routing function.
    server ip as below:
    Code:
    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:25:86:E3:8A:F0
              inet addr:61.xxx.xxx.xxx  Bcast:61.239.244.223  Mask:255.255.255.240
              inet6 addr: fe80::225:86ff:fee3:8af0/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:20715862 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:20448921 errors:0 dropped:0 overruns:4 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:226451162 (215.9 MiB)  TX bytes:506573952 (483.1 MiB)
              Interrupt:225 Base address:0xc000
    
    eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:14:5E:5C:67:A5
              inet addr:192.168.20.1  Bcast:192.168.20.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::214:5eff:fe5c:67a5/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:17470970 errors:12 dropped:0 overruns:0 frame:6
              TX packets:14759155 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:100
              RX bytes:2581620686 (2.4 GiB)  TX bytes:1005291186 (958.7 MiB)
              Memory:e8300000-e8320000
    also /etc/hosts looks like below:
    Code:
    127.0.0.1       localhost.localdomain localhost

    what should I add into the hosts file for the installation?

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,285
    Rep Power
    10

    Default

    You need to add the IP and hostname of the server, just like the message says.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    thank you for your reply, but what should the line be?

    I have tried add the line below
    Code:
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    61.xxx.xxx.xxx tungscomputer.com
    OR
    Code:
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.20.1 tungscomputer.com
    It seems not working too

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    The Hague -- The Netherlands
    Posts
    214
    Rep Power
    6

    Default

    You should add the FQDN of your server:

    Code:
    192.168.20.1 zimbra.tungscomputer.com
    btw, next time search the forums first before posting, i bet there's a thousand posts exactly like this

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    It is detailed in the documentation.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    Thanks for answering, but another problem occur during installation
    after I press "a" to complete the setup, system show:
    Code:
    Save configuration data to a file? [Yes]
    Save config in file: [/opt/zimbra/config.2641]
    Saving config in /opt/zimbra/config.2641...done.
    The system will be modified - continue? [No] Yes
    Operations logged to /tmp/zmsetup.10312009-122041.log
    Initializing ldap...failed. (256)
    
    
    ERROR
    
    
    
    Configuration failed
    
    Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to
    complete the configuration.
    
    Errors have been logged to /tmp/zmsetup.10312009-122041.log
    Log File shows here:
    Code:
    Sat Oct 31 12:20:41 2009 Operations logged to /tmp/zmsetup.10312009-122041.log
    Sat Oct 31 12:20:41 2009 Installing LDAP configuration database...
    Sat Oct 31 12:20:41 2009 done.
    Sat Oct 31 12:20:42 2009 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapschema 2>/dev/null
    Looking for LDAP installation...succeeded
    Installing core schema...
    Installing cosine schema...
    Installing inetOrgPerson schema...
    Installing zimbra schema...
    Installing amavis schema...
    Sat Oct 31 12:20:42 2009 Getting installed packages
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 checking isEnabled zimbra-core
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 zimbra-core not in enabled cache
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 enabled packages 
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Newinstall enabling all installed packages
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Enabling zimbra-core
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Enabling zimbra-ldap
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Enabling zimbra-store
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Enabling zimbra-mta
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Enabling zimbra-snmp
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Enabling zimbra-logger
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Enabling zimbra-apache
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Enabling zimbra-spell
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Setting defaults...
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 Setting local config zimbra_java_home to /opt/zimbra/java
    Sat Oct 31 12:20:43 2009 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_java_home='/opt/zimbra/java' 2> /dev/null
    Sat Oct 31 12:20:45 2009 checking isEnabled zimbra-cluster
    Sat Oct 31 12:20:45 2009 zimbra-cluster not in enabled cache
    Sat Oct 31 12:20:45 2009 enabled packages zimbra-logger zimbra-store zimbra-mta zimbra-core zimbra-apache zimbra-snmp zimbra-ldap zimbra-spell
    Sat Oct 31 12:20:45 2009 Newinstall enabling all installed packages
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 Enabling zimbra-core
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 Enabling zimbra-ldap
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 Enabling zimbra-store
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 Enabling zimbra-mta
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 Enabling zimbra-snmp
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 Enabling zimbra-logger
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 Enabling zimbra-apache
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 Enabling zimbra-spell
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat Oct 31 12:20:46 2009 zimbra-store is enabled
    Sat Oct 31 12:20:51 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat Oct 31 12:20:51 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 zimbra-store is enabled
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 Local timezone detected as HKT
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 Default Olson timezone name America/Los_Angeles
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 zimbra-store is enabled
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 	MX: smeserver.tungscomputer.com (192.168.20.1)
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 	Interface: 192.168.20.187
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 	Interface: 127.0.0.1
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 
    
    DNS ERROR - none of the MX records for tungscomputer.com
    Sat Oct 31 12:20:53 2009 resolve to this host
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 done.
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-store is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-spell
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-spell is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 Checking for port conflicts
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 Port conflict detected: 389 (zimbra-ldap)
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 Port conflict detected: 389 (zimbra-ldap)
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-store is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 Port conflict detected: 80 (zimbra-store)
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 zimbra-store is enabled
    Sat Oct 31 12:21:05 2009 Port conflict detected: 443 (zimbra-store)
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 zimbra-store is enabled
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 checking isEnabled zimbra-logger
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 zimbra-logger is enabled
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 
    
    Note
    
    Sat Oct 31 12:21:08 2009 The previous configuration appears to have failed to complete
    
    Sat Oct 31 12:21:30 2009 Saving config in /opt/zimbra/config.2641...
    Sat Oct 31 12:21:30 2009 done.
    Sat Oct 31 12:21:34 2009 Operations logged to /tmp/zmsetup.10312009-122041.log
    Sat Oct 31 12:21:34 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat Oct 31 12:21:34 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat Oct 31 12:21:34 2009 Initializing ldap...
    Sat Oct 31 12:21:34 2009 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapinit
    TLS: SSL connect attempt failed because of handshake problemserror:14094410:SSL routines:SSL3_READ_BYTES:sslv3 alert handshake failure
    Sat Oct 31 12:22:15 2009 failed. (256)
    Sat Oct 31 12:22:15 2009 
    
    ERROR
    
    Sat Oct 31 12:22:15 2009 
    
    Configuration failed
    
    Sat Oct 31 12:22:15 2009 Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to
    Sat Oct 31 12:22:15 2009 complete the configuration.
    Sat Oct 31 12:22:15 2009 
    Errors have been logged to /tmp/zmsetup.10312009-122041.log

    What's the problem??
    thank you everyone

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by watoan View Post
    Thanks for answering, but another problem occur during installation
    after I press "a" to complete the setup, system show:
    Did you make the recommended changes?

    Quote Originally Posted by watoan View Post
    What's the problem??
    thank you everyone
    The problem is likely to be a DNS problem and/or an incorrectly configured hosts file. Please post some diagnostic information (search the forums for what's needed) in this thread.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Did you make the recommended changes?

    The problem is likely to be a DNS problem and/or an incorrectly configured hosts file. Please post some diagnostic information (search the forums for what's needed) in this thread.
    Thanks Bill, but I see that when the system "Initializing ldap" occur an error,
    is there any configuration about the ldap server?

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by watoan View Post
    Thanks Bill, but I see that when the system "Initializing ldap" occur an error,
    is there any configuration about the ldap server?
    You're giving no information about these problems, have a look in the log files and you should still post the information I asked for in my last post.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Please fix your /etc/hosts file...
    By ipguru99 in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 07-02-2012, 08:34 PM
  2. Cannot install zimbra (/etc/hosts problem ?)
    By kevork in forum Installation
    Replies: 12
    Last Post: 06-15-2010, 04:41 AM
  3. [SOLVED] /etc/hosts CentOS 5.2 install
    By natediggs in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 07-05-2008, 09:27 AM
  4. Broken /etc/hosts
    By mevets in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 06-26-2007, 11:40 PM
  5. Debian /etc/hosts ERROR
    By mjfleck2000 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 02-07-2006, 10:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •