Results 1 to 4 of 4

Thread: problem while installing zimbra

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Rep Power
    6

    Smile problem while installing zimbra

    Hi All,
    Please help me for installation Zimbra mail server.

    I have created my domain as iseeprorags.com but MX records is not correct.
    Please let me know where I am doing mistake...????


    My details is as:-
    =============
    [root@app4vm4 home]# cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6
    10.72.224.60 app4vm4.iseeprorags app4vm4
    [root@app4vm4 home]#
    -------------------------------------------------------------
    [root@app4vm4 home]# cat /etc/resolv.conf
    nameserver 208.67.222.222
    nameserver 64.86.53.139
    nameserver 4.2.2.2
    [root@app4vm4 home]#
    --------------------------------------------------------------
    [root@app4vm4 home]# host `hostname`
    app4vm4 has address 208.67.219.132
    Host app4vm4 not found: 3(NXDOMAIN)
    [root@app4vm4 home]#
    ---------------------------------------------------------------
    [root@app4vm4 home]# dig iseeprorags.com mx

    ; <<>> DiG 9.3.4-P1 <<>> iseeprorags.com mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 3512
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;iseeprorags.com. IN MX

    ;; Query time: 227 msec
    ;; SERVER: 208.67.222.222#53(208.67.222.222)
    ;; WHEN: Fri Jan 15 12:55:16 2010
    ;; MSG SIZE rcvd: 33

    [root@app4vm4 home]#
    --------------------------------------------------------------------
    [root@app4vm4 home]# dig iseeprorags.com any

    ; <<>> DiG 9.3.4-P1 <<>> iseeprorags.com any
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 806
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;iseeprorags.com. IN ANY

    ;; Query time: 227 msec
    ;; SERVER: 208.67.222.222#53(208.67.222.222)
    ;; WHEN: Fri Jan 15 12:55:23 2010
    ;; MSG SIZE rcvd: 33

    [root@app4vm4 home]#
    -----------------------------------------------------------------------
    [root@app4vm4 home]# dig localdomain.com mx

    ; <<>> DiG 9.3.4-P1 <<>> localdomain.com mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 60169
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;localdomain.com. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    localdomain.com. 3137 IN MX 10 postbox.fabulous.com.

    ;; Query time: 228 msec
    ;; SERVER: 208.67.222.222#53(208.67.222.222)
    ;; WHEN: Fri Jan 15 12:55:38 2010
    ;; MSG SIZE rcvd: 66

    [root@app4vm4 home]#
    -------------------------------------------------------------------
    [root@app4vm4 home]# dig localdomain.com any

    ; <<>> DiG 9.3.4-P1 <<>> localdomain.com any
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 53978
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;localdomain.com. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    localdomain.com. 3133 IN MX 10 postbox.fabulous.com.
    localdomain.com. 85933 IN NS ns2.fabulous.com.
    localdomain.com. 85933 IN NS ns1.fabulous.com.

    ;; Query time: 228 msec
    ;; SERVER: 208.67.222.222#53(208.67.222.222)
    ;; WHEN: Fri Jan 15 12:55:42 2010
    ;; MSG SIZE rcvd: 102

    [root@app4vm4 home]#

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Your hosts file is incorrect and you have no valid DNS A record, follow the Split DNS set-up guide and read the Quick Start Installation Guide for the hosts file details. You could also search the forums for details of what's required, this topic has been covered many times.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks Bill... for ur quick response....

    I followed Split DNS set-up guide only.
    But my DNS A record is not coming correctly.
    Is office firewall is blocking something ....?????

    Any how I installed zibra, logs are:-

    ---------------------------------------------------
    :
    :
    DNS ERROR resolving MX for app4vm4.iseeprorags
    It is suggested that the domain name have an MX record configured in DNS
    Change domain name? [Yes] n
    done.
    Checking for port conflicts
    Port conflict detected: 25 (zimbra-mta)
    Port conflicts detected! - Any key to continue
    :
    :
    ------------------------------------------------------------

    [zimbra@app4vm4 ~]$ zmcontrol status
    Host app4vm4.iseeprorags
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Stopped
    postfix is not running
    snmp Running
    spell Stopped
    zmapachectl is not running
    stats Running
    [zimbra@app4vm4 ~]$

    --------------------------------------------------------



    Thanks...

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    I'll say it again, your hosts file is incorrect as it doesn't contain the FQDN (Fully Qualified Domain Name) of your Zimbra server, your DNS records are incorrect as they contain 'localdomain.com' and 'postbox.fabulous.com' and they're not your domain name and you have no A record for the Zimbra server.

    Search the forums for details of what the hosts file should contain and I'd suggest you need to review the DNS configuration files.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. [SOLVED] parts_decode_ext error
    By jsabater in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-13-2008, 08:24 AM
  3. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  4. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  5. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •