Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] RAID config for small, single server deployment

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Littleton, NH
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] RAID config for small, single server deployment

    Hey all -
    Hardware question -

    For a smaller new deployment (+- 300 users), would this still be the optimum RAID configuration on a single server with no SAN?

    **
    (6) 300Mb SAS Drives in a single RAID 1 0 configuration. Array is partitioned as: /swap is 16gb SWAP - /boot is 100mb EXT3 - / is 820Gb EXT3

    Zimbra Release 6.0.4_GA_2038.RHEL5_64_20091214174341
    RHEL5_64 NETWORK edition

    **
    Thanks!

    HP DL360 G6
    2. Ghz Dual Quad Core processors
    8Mb RAM
    BIOS has Hyperthreading disabled, scsi cache disabled, virtual technology disabled.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Looks like you've got a pretty good setup for the size.

    I'm assuming that by '8Mb' you meant '8GB'

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Yes, we are running for 273 active users ( 0.5 - 3 GB mailbox size) almost the same hardware and it works like a sharm with some performance reserve for the future.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    I'd rather have smaller "main" volume (two 146 SAS GB 15K RPM) and create a big & low cost "secondary" volume for HSM (two to four 750 GB SAS 7.2K RPM).

    And don't forget backup space.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Littleton, NH
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by y@w View Post
    Looks like you've got a pretty good setup for the size.

    I'm assuming that by '8Mb' you meant '8GB'
    Yup - 8Gb, not 8Mb - !

  6. #6
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Littleton, NH
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default

    Thanks All!

Similar Threads

  1. How to: cold standby server (no cluster)
    By fisch09 in forum Installation
    Replies: 50
    Last Post: 02-18-2014, 10:51 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. Moving from single to multi server
    By stephenwilley in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-11-2008, 10:52 AM
  4. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •