Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] mysql won't start

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Austria
    Posts
    30
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] mysql won't start

    hi all

    after i have install zimbra 6 community version on centos 5.3 ( with the howto ) i have a problem with starting mysql. in the mysql error log is this:
    100129 1:15:31 InnoDB: Started; log sequence number 0 662751
    100129 1:15:31 [ERROR] Can't start server: Bind on TCP/IP port: Cannot assign requested address
    100129 1:15:31 [ERROR] Do you already have another mysqld server running on port: 7306 ?
    100129 1:15:31 [ERROR] Aborting

    i have no other mysql running, what can i do?

    greetz

    pc-dok

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Austria
    Posts
    30
    Rep Power
    5

    Default

    the problem is solved

    because in my /etc/host only
    192.168.1.2 mail.domain.com is in, and no localhost 127.0.0.1, the mysql dont find localhost. so i edit the file /opt/zimbra/conf/my.cnf to the 192.168.1.2 adress not localhost.

    greetz

    pc-dok

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    What Do not change Zimbra files like that

    /etc/hosts should be defined at
    Code:
    127.0.0.1     localhost.localdomain localhost
    XXX.XXX.XXX.XXX     _your_fqdn_   _host_

  4. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Austria
    Posts
    30
    Rep Power
    5

    Default

    hi uxbod

    ok, sorry, i take back to original, i know why the mysql is not starting, because the etc/host has commented with #127.0.0.1 localhost..... that was my failure. i give u feedback if it works know!

    greetz

    franco

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Austria
    Posts
    30
    Rep Power
    5

    Default

    i have know succesfull installed version of ZCS 6 Version, and all works very fine, also the import from my .pst file! great im happy know

    greetz

    pc-dok

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  4. Mysql does not start on RHEL 64
    By cryptogram in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 01-18-2007, 01:39 PM
  5. Can't start MySQL to init db - Gentoo
    By fak3r in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-10-2005, 06:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •