Results 1 to 9 of 9

Thread: Fail To Recieve MX Record

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default Fail To Recieve MX Record

    So, I have an Ubuntu server running 8.04 with Zimbra X64 and I can not validate the MX record.

    When I click validate, it says "Failed to retrieve MX records for domain mail.danjnelson.com"

    I can send interserver emails. So if I send one from danny@mail.danjnelson.com to admin@danjnelson.com that works, but I can not send anything to other email servers.

    That is my dig mail.danjnelson.com mx
    Code:
    ; <<>> DiG 9.4.2-P2.1 <<>> mail.danjnelson.com mx
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 38095
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;mail.danjnelson.com.		IN	MX
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    danjnelson.com.		12857	IN	SOA	ns17.domaincontrol.com. dns.jomax.net. 2010022712 28800 7200 604800 86400
    
    ;; Query time: 18 msec
    ;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
    ;; WHEN: Sun Feb 28 14:44:34 2010
    ;; MSG SIZE  rcvd: 105
    Here is my dig mail.danjnelson.com

    Code:
    ; <<>> DiG 9.4.2-P2.1 <<>> mail.danjnelson.com
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 17540
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;mail.danjnelson.com.		IN	A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    mail.danjnelson.com.	3600	IN	A	24.19.85.144
    
    ;; Query time: 87 msec
    ;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
    ;; WHEN: Sun Feb 28 14:45:22 2010
    ;; MSG SIZE  rcvd: 53
    Thanks in advance for your help.
    Last edited by dannyn; 02-28-2010 at 04:21 PM.

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default It could be...

    your domain is danjnelson.com and not mail.danjnelson.com.

    During the install you should have changed the domain from mail.danjnelson.com to danjnelson.com. It should have complained then and given you the opportunity to change.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    Yes, but in my A record I added mail.danjnelson.com in my hosts and thats why I can go to mail.danjnelson.com and be able to access my web gui outside of the network. I also edited my MX records in GoDaddy to reflect that, but the issue is I may have not edited them to do the right thing. I could have edited it wrong and that is why I am experiencing these issues, I am just not sure.

    I do not want to have my whole domain be mail and that'd why I wanted mail.danjnelson.com rather than just danjnelson.com so I can use my domain for other things also.

    How To Install Zimbra Collaboration Suite (ZCS) On Ubuntu | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials
    I followed that tutorial, except I am not using bind. I am using GoDaddy as my dns server.

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default There is no domain...

    registered as mail.danjnelson.com so you can't find an MX record for something that doesn't exist. The domain is danjnelson.com. Like I said you should have changed it to this during the install. This will not prevent you from using the domain for other things.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    Bill your probably right, I just dont get it where I can see I have a valid mx record with an mx record checker if I type in mal.danjnelson.com

    But if you know how to fix this I would appreciate it.

    Or if I reinstall how would I install corectly beacuse that tutorial I used that is in my previous post worked for that guy, so how could I change that to work for me?

  6. #6
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    Ok, I now have a valid mx record for mail.danjnelson.com, but I can not send or recieve email.

    I have port 80, 443, 143, 993, 110, 993, 7071, 22, 25, 83, 7025, 8080, 53.

    Any ideas?

    UPDATE: I do not have a valid mx record anymore... I have changed nothing since I posted and now it is not valid. Hmm...

    Thanks for bearing with me, your help is appreciated.
    Last edited by dannyn; 03-01-2010 at 12:03 AM.

  7. #7
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default When I installed...

    ZCS it tried to use the FQDN of my server instead of just the domain. I don't remember exactly where but it asked me about the MX record for mail.domain.com but my actual domain was domain.com. At that time it gave me the option to change the domain from mail.domain.com to domain.com.

    You need to make this change so the primary domain of zimbra is your actual domain and not the Fully Qualified Domain Name of your server. ie. Your domain needs to be what you have registered. Then you add the A record and MX record to that domain for the FQDN of your server.

    This is the right way to do it. You may force something else with some success but it will be hammering a square peg into a round hole. Your primary domain in Zimbra needs to be the same as the domain you have registered.

    That's about all I can tell you.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default

    So are you saying start over?
    How would I change that tutorial that I posted to make it correct?

    Also I did change my mx record to @ and it got a valid MX record for a short time then could recieve nothing again.

    So if I start over I should just use danjnelson.com?

    Here is my new dig

    Code:
    dan@dan-desktop:~$ dig mx danjnelson.com
    
    ; <<>> DiG 9.6.1-P2 <<>> mx danjnelson.com
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 44711
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 2
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;danjnelson.com.			IN	MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    danjnelson.com.		3600	IN	MX	0 mail.danjnelson.com.
    danjnelson.com.		3600	IN	MX	10 mail.danjnelson.com.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.danjnelson.com.	3204	IN	A	24.19.85.144
    mail.danjnelson.com.	3204	IN	A	24.19.85.144
    
    ;; Query time: 103 msec
    ;; SERVER: 68.87.69.150#53(68.87.69.150)
    ;; WHEN: Mon Mar  1 07:17:55 2010
    ;; MSG SIZE  rcvd: 101
    And the A record

    Code:
    dan@dan-desktop:~$ dig danjnelson.com
    
    ; <<>> DiG 9.6.1-P2 <<>> danjnelson.com
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 65124
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;danjnelson.com.			IN	A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    danjnelson.com.		3600	IN	A	208.109.181.209
    
    ;; Query time: 103 msec
    ;; SERVER: 68.87.69.150#53(68.87.69.150)
    ;; WHEN: Mon Mar  1 07:18:52 2010
    ;; MSG SIZE  rcvd: 48

  9. #9
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default Your primary domain should be...

    danjnelson.com. So yes, that is what you should use during the setup.

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 10-17-2012, 07:45 PM
  2. Issue: MX Record & Multi-domain
    By wcbenyip in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 06-23-2009, 07:15 PM
  3. MX record not found problem
    By needhelpnow in forum Installation
    Replies: 29
    Last Post: 04-09-2008, 04:19 PM
  4. Mail sent to the A record of the server, not MX
    By BarthezZ in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 06-22-2007, 04:16 AM
  5. MX record cannot deliver mail
    By computerguy24 in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 09-06-2006, 05:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •