Results 1 to 4 of 4

Thread: Services in Zimbra Admin appears with red "X"

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Default Services in Zimbra Admin appears with red "X"

    Hi all,

    I have a cluster single node installation of Zimbra 6.0.5 that works fine, but if you enter to the zimbra admin, all the services appears with the red X although are working properly because the log says that everything is running.

    So logging is working, mta, ldap, etc... works but appears in red cross.

    Maybe i think is something related with cache in the cluster node.

    Is there any possibity to refresh or avoid the problem in the future?

    If i change the zimbra to the other node and it refresh show correctly but in two or three days the zimbra console again shows the services with the red X.

    [zimbra@groupware2 ~]$ zmcontrol status
    Host xxxxxxxx.xx.xx
    convertd Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running


    Thanks
    Last edited by huracaniki; 03-09-2010 at 02:01 AM. Reason: add information
    Release 6.0.5_GA_2213.RHEL5_20100202211341 RHEL5 NETWORK edition

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Have you searched the forums ? Perhaps if you had would have found :-

    http://www.zimbra.com/forums/install...?highlight=red

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Default

    Yes, I have had the following steps:

    1) stop syslog
    2) install syslog-ng rpm
    3) start syslog-ng /etc/init.d/syslog-ng start
    4) as root: /opt/zimbra/bin/zmsyslogsetup
    5) as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmstatuslog
    6) modify /etc/syslog-ng/syslog-ng.conf

    #log { source(zimbra_src); filter(zimbra_mail); destination(zimbra_mail); }; # zimbra
    #log { source(zimbra_src); filter(zimbra_local0); destination(zimbra_local0); }; # zimbra
    #log { source(zimbra_src); filter(zimbra_local1); destination(zimbra_local1); }; # zimbra
    #log { source(zimbra_src); filter(zimbra_auth); destination(zimbra_auth); }; # zimbra
    log { source(s_sys); filter(zimbra_mail); destination(zimbra_mail); }; # zimbra
    log { source(s_sys); filter(zimbra_local0); destination(zimbra_local0); }; # zimbra
    log { source(s_sys); filter(zimbra_local1); destination(zimbra_local1); }; # zimbra
    log { source(s_sys); filter(zimbra_auth); destination(zimbra_auth); }; # zimbra

    7) Restart syslog-ng /etc/init.d/syslog-ng restart

    Now, works like a charm.
    Release 6.0.5_GA_2213.RHEL5_20100202211341 RHEL5 NETWORK edition

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    18
    Rep Power
    7

    Default

    After do that in both boxes, only works in one of them.

    Same syslog-nf configuration, syslog stopped in both machines, but in the box2 the zimbra-stats.log shows everything except status of zimbramon processes.

    what's happening?

    thanks in advance
    Release 6.0.5_GA_2213.RHEL5_20100202211341 RHEL5 NETWORK edition

Similar Threads

  1. [SOLVED] Postfix unavailable - queue down
    By pmona in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 01-21-2010, 09:03 PM
  2. Replies: 8
    Last Post: 01-20-2009, 12:06 PM
  3. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 08:56 PM
  4. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  5. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 11:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •