Results 1 to 4 of 4

Thread: Funny/Complicated Data Restore Problem

  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    5

    Default Funny/Complicated Data Restore Problem

    Got a little problem with a friend of mine's old Zimbra installation. Many years ago another tech set up a mail server (RAID1) and installed Gentoo with a chrooted Debian 3.1 (presumeably--/etc/debian_version says squeeze/sid) and a Zimbra 4.0.5 installation.

    Since then the drives have encountered bad sectors and left the system unrecoverable. I do have a tarball backup from the last time it was running well enough to perform a backup. Now the goal is to get the old Zimbra data out of the backup.

    The tarball backup appears to be of the entire chrooted Debian environment so the question I'm posting here is:

    How can I restore the Zimbra data from this backup into the new, built-from-scratch Zimbra 6.0.4 environment that I implemented back in December? I haven't had much luck finding a solution on my own or searching for some clues as what to do. Any suggestions?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    outside Philadelphia
    Posts
    214
    Rep Power
    8

    Default

    You don't say if the tarball includes a zimbra backup, OR is a tarball of the Zimbra installation. Regardless - and this is not my area of expertise - but I would guess your best bet is to setup a zimbra 4.05 installation and try to restore the tarball to that. Then you can slowly upgrade from 4.05 to 5.x something to 6.x, and then maybe do a zimbra-to-zimbra migration to your new/scratch-built setup.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    you cannot restore a 4.x backup to a 6.x.

    you would need to install 4.x again and resdtore to that

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    5

    Default

    Sorry, yeah, the tarball includes a backup of the entire Zimbra directory--/opt/zimbra. I have tried to install Zimbra 4.0.5 and then restore the directory over top of the /opt/zimbra, but have had less than successful results..

Similar Threads

  1. WindowsMobile - problem with regional fonts
    By wojo2000 in forum Zimbra Mobile
    Replies: 0
    Last Post: 06-22-2007, 11:37 AM
  2. strange MTA Relay Problem
    By pfuschi in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-31-2006, 11:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •