Results 1 to 3 of 3

Thread: Java/soap error when sending mail

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Rep Power

    Default Java/soap error when sending mail

    Hi there,

    I'm new to the forums and I'm hoping some of you can help me with a problem.

    I've set up the VM appliance with Zimbra running on Fedora4. On new accounts I can receive emails both from the outside and inside, but when I try to send mail out, I get the following error message:

    msg - system failure: java.lang.NullPointerException
    com.zimbra.cs.service.ServiceException: system failure: java.lang.NullPointerException
    at com.zimbra.cs.service.ServiceException.FAILURE(Ser
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:163)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:84)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:228)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:709)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:802)
    at ternalDoFilter(
    at Filter(
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invo ke(
    at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invo ke(
    at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(
    at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (
    at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invok e(
    at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(A
    at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.servic e(
    at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H
    at org.apache.coyote.http11.Http11Protocol$Http11Conn ectionHandler.processConnection(Http11Protocol.jav a:738)
    at Socket(
    at ead.runIt(
    at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR
    Caused by: java.lang.NullPointerException
    at com.zimbra.cs.service.mail.SendMsg.sendMimeMessage (
    at com.zimbra.cs.service.mail.SendMsg.sendMimeMessage (
    at com.zimbra.cs.service.mail.SendMsg.sendMimeMessage (
    at com.zimbra.cs.service.mail.SendMsg.handle(SendMsg. java:107)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng
    ... 21 more

    code - service.FAILURE
    method - ZmCsfeCommand.prototype.invoke
    detail - soap:Receiver

    Please let me know if seeing some of my configuration files helps in pinpointing a solution. Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Thatcher, AZ
    Rep Power


    How much memory are you allocating?
    That tends to be the biggest issue.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Rep Power


    check your mail status using "zmcontrol status", perhaps your mta and postfix are not running, just like me

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 02:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 04:34 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts