Results 1 to 9 of 9

Thread: "Server error encountered"

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default "Server error encountered"

    Hello folks,

    I managed to get Zimbra installed successfully on a CentOS 4 system (RHEL4 clone) and it starts up and seems to run okay on the server side, but when I go to "Accounts -> mydomainname.com" and click "New" to add a user, I got a dialog box:

    "Server error encountered"

    I see no error messages when Zimbra starts up, and I can't find any log files that have errors either.

    I know the error is vague, and I'd like to find out what's causing it, but where do I even start debugging this? What can trigger that particular error? It's not a very useful message.

    Zimbra looks like it has potential; please show me the path.

    Thanks!

    -John "Zorin" Flynn

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Can you try to create a user via the command line:

    http://zimbra.com/downloads/zimbra_o...e.html#1022509

    This will help us determine if it's a backend or frontend issue.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by KevinH
    Can you try to create a user via the command line:

    http://zimbra.com/downloads/zimbra_o...e.html#1022509

    This will help us determine if it's a backend or frontend issue.
    [zimbra@simba ~]$ zmprov
    prov> ca flynnj@simba.cs.fiu.edu
    b858ca70-246e-11da-a8c8-1f02905fb019

    Looks like it worked; my account now appears in the account list in the GUI, but I'm still getting the "Server error encountered" when I try to double-click on the account.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default

    More info: The account I created can receive mail, and I can read mail using IMAP. I can also log into the normal user interface and read and send mail... So this is an issue with the administration interface specifically, it seems.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    228
    Rep Power
    10

    Default

    Another thing that would help debug the problem is looking in /opt/zimbra/log/zimbra.log to see if there is a Java Exception in the log at the time the error happens in the admin console.

    thanks, roland

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by schemers
    Another thing that would help debug the problem is looking in /opt/zimbra/log/zimbra.log to see if there is a Java Exception in the log at the time the error happens in the admin console.

    thanks, roland
    Like I mentioned earlier, there's no sign of errors in that log. I wish I could provide information, but this is all I have.

    If anyone has any other suggestions for tracking down the problem, chime in. Is there a way to start Zimbra or its components in "Super Verbose Debugging Mode" or similar?

    -Z

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    228
    Rep Power
    10

    Default

    You could also try adding ?debug=1 to end of your admin URL. That will popup a client-side debug window (make sure you don't have popups blocked), which might have more information about the failure when it occurs.

    roland

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by schemers
    You could also try adding ?debug=1 to end of your admin URL. That will popup a client-side debug window (make sure you don't have popups blocked), which might have more information about the failure when it occurs.

    roland
    I tried the ?debug=1 and am not getting the client side debug window... Turned popup blocking completely off and still nothing.

    -Z

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Try "$set:debug 1" in the account search bar. This shold trigger the debug window.

Similar Threads

  1. "Server Error Encoutered"
    By chotima in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 01-26-2006, 07:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •