Results 1 to 10 of 10

Thread: [SOLVED] Upgrade from 6.0.5 to 6.0.7 gives SOAP errors in Admin UI

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London, UK
    Posts
    297
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Upgrade from 6.0.5 to 6.0.7 gives SOAP errors in Admin UI

    Hi everyone

    Previously we were running 6.0.5_GA_2213.RHEL5_64_20100202214931 CentOS5_64 NETWORK edition

    And the other day I did a double upgrade to 6.0.7.
    Firstly to the initial 6.0.7, then to the updated 6.0.7_GA_2473.RHEL5_64_20100616202447 CentOS5_64 NETWORK edition.
    The only time I'd ever tried to upgrade was to 6.0.6 and this happened... http://www.zimbra.com/forums/install...-failures.html

    The upgrade seemed to go ok, apart from some failures with Zimlets near the end.
    Checked zimlet deployment status immediately after the upgrade and there were some extra zimlets deployed which I didn't have before (yemoticons, phone, dnd) so I undeployed those.
    Also the email, url and date zimlets were disabled in my default COS whereas before they were manditory so I had to adjust that.

    Service status was all "running" and our commercial SSL cert was preserved ok. Mail seems to be flowing.

    However when I go to certain screens in the admin console I get the following or similar error:
    Code:
    Server error encountered Message: system failure: exception during auth {RemoteManager: zimbra.ourdomain.com->zimbra@zimbra.ourdomain.com:22} Error code: service.FAILURE Method: GetMailQueueInfoRequest Details:soap:Receiver
    I get that error when I go to view the mail queue, expand the Servers section and select our server, or expand the Certificates section and select our certificate.
    Everything else seems to be ok.

    Though the method parameter in the error msg changes depending on what I'm trying to do.

    Tried zmcontrol stop/start and the error persists. Cache cleared etc.

    Any ideas on how to fix this?

    Cheers, B
    My Zimbra Bugs Wishlist: 16411, 24567, 35676, 36430, 37770, 41872, 43733, 44384, 46383, 47759
    And a way to associate mailto: handlers with a Zimbra Prism webapp

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    There are a couple of choices, check these threads.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London, UK
    Posts
    297
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks.
    Right so basically I need to re-install our commercial SSL cert?
    My Zimbra Bugs Wishlist: 16411, 24567, 35676, 36430, 37770, 41872, 43733, 44384, 46383, 47759
    And a way to associate mailto: handlers with a Zimbra Prism webapp

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by batfastad View Post
    Thanks.
    Right so basically I need to re-install our commercial SSL cert?
    That's correct.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London, UK
    Posts
    297
    Rep Power
    8

    Default

    Awesome. All sorted.

    I re-issued our commercial cert but that didn't do the trick.

    But this...
    Code:
    zmsshkeygen
    zmupdateauthkeys
    zmcontrol stop
    zmcontrol start
    Worked perfectly

    Cheers, B
    My Zimbra Bugs Wishlist: 16411, 24567, 35676, 36430, 37770, 41872, 43733, 44384, 46383, 47759
    And a way to associate mailto: handlers with a Zimbra Prism webapp

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London, UK
    Posts
    297
    Rep Power
    8

    Default

    A quick additional comment on this... does this need to be done after every upgrade?
    If so, would it not be better to incorporate those steps into the upgrade process?
    Any idea what actually caused this problem?

    Cheers, B
    My Zimbra Bugs Wishlist: 16411, 24567, 35676, 36430, 37770, 41872, 43733, 44384, 46383, 47759
    And a way to associate mailto: handlers with a Zimbra Prism webapp

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by batfastad View Post
    A quick additional comment on this... does this need to be done after every upgrade?
    No, it doesn't
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London, UK
    Posts
    297
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    No, it doesn't
    So is there any reason as to why I had to perform these steps to cure the SOAP errors?
    Is it because I'm using a commercial SSL cert?
    My Zimbra Bugs Wishlist: 16411, 24567, 35676, 36430, 37770, 41872, 43733, 44384, 46383, 47759
    And a way to associate mailto: handlers with a Zimbra Prism webapp

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by batfastad View Post
    Is it because I'm using a commercial SSL cert?
    No, it isn't. IIRC there was a bug that caused that problem.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    Can't these bugs be QA tested before release first?

Similar Threads

  1. 5.0.11 to 6.0.5 upgrade (more-or-less) successful
    By captainmish in forum Zimbra Success Stories
    Replies: 0
    Last Post: 03-01-2010, 12:01 PM
  2. [SOLVED] Upgrade: 5.0.19 --> 6.0.5. Good to go?
    By AutootuA in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 02-19-2010, 10:42 AM
  3. Zimbra admin running VERY slow after upgrade
    By aBs0lut3-z3r0 in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 04-25-2008, 10:13 AM
  4. Can not access admin console after 5.0.2 upgrade
    By wolrah in forum Administrators
    Replies: 22
    Last Post: 02-28-2008, 09:34 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 09-19-2006, 11:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •