Results 1 to 2 of 2

Thread: uninstall/re-install problem

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iowa
    Posts
    9
    Rep Power
    10

    Post uninstall/re-install problem

    This is more of a comment than a question.

    My experience with trying to get Zimbra working has been a little troubled starting by my inability to spell zimbra correctly (zimba instead of zimbra).. Two uninstall/re-installs later I have it working after starting to dig into some of the innards.

    1. Since a lot of people seem to be having problems with the ldap server still running after an uninstall/re-install, maybe the installer should check for slapd running.

    2. Here is a problem with the installer, (I think).
    During part of my troubleshooting installs I added a mysql user. The last install generated this problem in the log.

    Oct 16 17:02:25 zimbra postfix/smtp[20594]: 6DFC02DD27: to=, orig_to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=1296, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.6.0 Failed, id=02822-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 451 Error: queue file write error (in reply to end of DATA command))
    and found that the zimbra users have a new UID however the owners of /var/spool/mail/postfix and zimbra are the old users.

    volz:x:500:500:Todd Volz:/home/volz:/bin/bash
    mysql:x:503:503::/opt/zimbra/mysql:/sbin/nologin
    zimbra:x:504:504::/opt/zimbra:/bin/bash
    postfix:x:505:505::/opt/zimbra/postfix:/bin/bash
    [root@zimbra mail]# ls
    postfix volz zimbra
    [root@zimbra mail]# ls -la
    total 16
    drwxrwxr-x 2 root mail 4096 Oct 13 13:25 .
    drwxr-xr-x 14 root root 4096 Oct 13 18:51 ..
    -rw-rw---- 1 502 mail 0 Oct 13 13:25 postfix
    -rw-rw---- 1 volz mail 0 Oct 13 12:27 volz
    -rw-rw---- 1 501 mail 0 Oct 13 13:23 zimbra
    [root@zimbra mail]#
    Hope this helps for the next version of the installer. Let me know if you need any further information.[/FONT]

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by TheCowStir
    1. Since a lot of people seem to be having problems with the ldap server still running after an uninstall/re-install, maybe the installer should check for slapd running.
    Yes we are adding some more checks on the installer to help prevent this.

    Quote Originally Posted by TheCowStir
    2. Here is a problem with the installer, (I think).
    During part of my troubleshooting installs I added a mysql user. The last install generated this problem in the log.
    Ok after you added that user did you do a full uninstall (install.sh -u) and then reinstall. You may have confused the installer if you did this and didn't clean up first.

    Thanks for the note.

Similar Threads

  1. Cannot install zimbra (/etc/hosts problem ?)
    By kevork in forum Installation
    Replies: 12
    Last Post: 06-15-2010, 05:41 AM
  2. [SOLVED] fc6 install problem
    By underdog in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 08-03-2009, 02:55 PM
  3. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 11:12 AM
  4. Multi-server install - logger problem
    By mrfileio in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-29-2006, 06:53 AM
  5. install problem with FC5
    By indica3D in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 11-05-2006, 03:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •