Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Error: Document templates missing. Please notify administrator.

  1. #11
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default

    I'm running latest version as of today, I installed in FC4 VM and chose to do a 'clean' install over zcs3.2 instead of upgrading.

    I tried:
    zmprov in wiki@{your-domain} {password-for-this-account} /opt/zimbra/wiki/Template Template
    and I got a bunch of errors that included:
    Caused by: : Directory doesn't exist : /opt/zimbra/wiki/Template

    So I tried the second suggestion to:
    zmprov mcf zimbraNotebookAccount notebook@locahost.localdomain
    zmprov in notebook@domain.com password /opt/zimbra/wiki/Template Template
    and I got a bunch of errors that included:
    Caused by: com.zimbra.soap.SoapFaultException: wiki is not enabled

    I should note that, the wiki does work ok so far as I can tell, it just keeps saying "Document templates missing".

    I now have 2 new accounts though, notebook@localhost.localdomain and wiki@localhost.localdomain.

  2. #12
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    Does the directory exist? You running this on the mailstore server?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #13
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    Run this one first:
    /opt/zimbra/bin/zmprov mc default zimbraFeatureNotebookEnabled TRUE

    THen the other commands.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  4. #14
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default

    Yes, this is on the mailstore server.
    Yes, the directory did exist. (at least, after i ran those commands)

    I ran:
    /opt/zimbra/bin/zmprov mc default zimbraFeatureNotebookEnabled TRUE

    Then:
    zmprov mcf zimbraNotebookAccount notebook@locahost.localdomain
    zmprov in notebook@domain.com password /opt/zimbra/wiki/Template Template

    This worked.
    I needed to logoff my user, then back in, to see the fix though.


    I'm curious about the zimbraFeatureNotebookEnabled.
    I DID have Documents enabled in the COS, if that is what this flag is about.

  5. #15
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default

    P.S. Thank you.

  6. #16
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    47
    Rep Power
    8

    Default

    I tried following those instructions and it bombs with:

    [zimbra@mailhost ~]$ zmprov in notebook@inc21.com password /opt/zimbra/wiki/Template Template
    Initializing folders
    Initializing...
    Creating wiki page _Template in folder Template
    Creating wiki page _PathItemTemplate in folder Template
    Creating wiki page _TemplateStyles_unused in folder Template
    Creating wiki page _TemplateStyles in folder Template
    Creating wiki page _TocBodyTemplate in folder Template
    Creating file document Logo.gif in folder Template
    Cannot import Wiki documents from /opt/zimbra/wiki/Template
    com.zimbra.cs.service.wiki.WikiServiceException: error: import
    at com.zimbra.cs.service.wiki.WikiServiceException.ER ROR(WikiServiceException.java:60)
    at com.zimbra.cs.wiki.WikiUtil$WikiSoapUtil.startImpo rt(WikiUtil.java:411)
    at com.zimbra.cs.account.ProvUtil.doImport(ProvUtil.j ava:1257)
    at com.zimbra.cs.account.ProvUtil.initNotebook(ProvUt il.java:1209)
    at com.zimbra.cs.account.ProvUtil.execute(ProvUtil.ja va:536)
    at com.zimbra.cs.account.ProvUtil.main(ProvUtil.java: 1455)
    Caused by: com.zimbra.soap.SoapFaultException: system failure: java.lang.NullPointerException
    at com.zimbra.soap.Soap12Protocol.soapFault(Soap12Pro tocol.java:102)
    at com.zimbra.soap.SoapTransport.extractBodyElement(S oapTransport.java:215)
    at com.zimbra.soap.SoapTransport.parseSoapResponse(So apTransport.java:191)
    at com.zimbra.soap.SoapHttpTransport.invoke(SoapHttpT ransport.java:214)
    at com.zimbra.soap.SoapTransport.invoke(SoapTransport .java:231)
    at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.invoke(ZMailbox.jav a:347)
    at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.createDocument(ZMai lbox.java:2368)
    at com.zimbra.cs.wiki.WikiUtil$WikiSoapUtil.createIte m(WikiUtil.java:350)
    at com.zimbra.cs.wiki.WikiUtil$WikiSoapUtil.populateF olders(WikiUtil.java:372)
    at com.zimbra.cs.wiki.WikiUtil$WikiSoapUtil.startImpo rt(WikiUtil.java:408)
    ... 4 more
    [zimbra@mailhost ~]$

    This is with a new install of zcs-4.5.1_GA_660.RHEL4
    Last edited by michaeln; 02-08-2007 at 03:46 PM.

Similar Threads

  1. Traslation SVN tree status
    By meikka in forum I18N/L10N - Translations
    Replies: 7
    Last Post: 02-13-2007, 10:13 AM
  2. Document templates missing.
    By JasonChase in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 09-28-2006, 06:36 PM
  3. 4.0RC1 documents error
    By dagar in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 09-01-2006, 07:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •