Results 1 to 4 of 4

Thread: Pre installation

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default Pre installation

    Hi,

    im in the proccess of evaluating Zimbra and need some help with the prerequisites, im from a micro**** backround so am a bit rusty on linux. but looking to improve my skills, ive got a fresh install of Ubunto 8.4 and have downloaded the zimbra install for that release.

    when tring to install zimbra i get:

    FOUND: NPTL
    FOUND: sudo-1.6.9p10-1ubuntu3.5
    FOUND: libidn11-1.1-1
    MISSING: libpcre3
    MISSING: libgmp3c2
    FOUND: libexpat1-2.0.1-0ubuntu1.1
    FOUND: libstdc++6-4.2.4-1ubuntu4
    MISSING: libperl5.8

    i have downloaded each of the missing items from the hardy part of the ubuntu site. they are just tar.gz files.

    I extracted perl5.8 and ran from what the instructions said:
    rm -f config.sh Policy.sh
    sh Configure -de
    make
    make test
    make install

    all when well up till make install then it gave me this error:

    sudo make install
    make depend MAKEDEPEND=
    make[1]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8'
    sh ./makedepend MAKE=make
    ./makedepend: Already running, exiting.
    test -s perlmain.c && touch perlmain.c
    cd x2p; make depend
    make[2]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8/x2p'
    sh ../makedepend MAKE=make
    ../makedepend: Already running, exiting.
    make[2]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8/x2p'
    make[1]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8'
    make install.perl install.man STRIPFLAGS= DESTDIR=""
    make[1]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8'
    make depend MAKEDEPEND=
    make[2]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8'
    sh ./makedepend MAKE=make
    ./makedepend: Already running, exiting.
    test -s perlmain.c && touch perlmain.c
    cd x2p; make depend
    make[3]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8/x2p'
    sh ../makedepend MAKE=make
    ../makedepend: Already running, exiting.
    make[3]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8/x2p'
    make[2]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8'
    AutoSplitting perl library
    ./miniperl -Ilib -e 'use AutoSplit; \
    autosplit_lib_modules(@ARGV)' lib/*.pm
    ./miniperl -Ilib -e 'use AutoSplit; \
    autosplit_lib_modules(@ARGV)' lib/*/*.pm
    make lib/re.pm
    make[2]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8'
    make depend MAKEDEPEND=
    make[3]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8'
    sh ./makedepend MAKE=make
    ./makedepend: Already running, exiting.
    test -s perlmain.c && touch perlmain.c
    cd x2p; make depend
    make[4]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8/x2p'
    sh ../makedepend MAKE=make
    ../makedepend: Already running, exiting.
    make[4]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8/x2p'
    make[3]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8'
    make[2]: `lib/re.pm' is up to date.
    make[2]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8'
    `sh cflags "optimize='-O2'" perlmain.o` perlmain.c
    CCCMD = cc -DPERL_CORE -c -fno-strict-aliasing -pipe -Wdeclaration-after-statement -I/usr/local/include -D_LARGEFILE_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -O2 -Wall

    Making DynaLoader (static)
    make[2]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8/ext/DynaLoader'
    make[2]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8/ext/DynaLoader'
    make[2]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8/ext/DynaLoader'
    make[2]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8/ext/DynaLoader'
    cc -o perl -L/usr/local/lib -Wl,-E perlmain.o lib/auto/DynaLoader/DynaLoader.a libperl.a `cat ext.libs` -lnsl -ldl -lm -lcrypt -lutil -lc

    Making utilities
    make[2]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8/utils'
    make[2]: Nothing to be done for `all'.
    make[2]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8/utils'

    Making x2p stuff
    make[2]: Entering directory `/tmp/perl-5.8.8/x2p'
    You haven't done a "make depend" yet!

    make[2]: *** [hash.o] Error 1
    make[2]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8/x2p'
    make[1]: *** [translators] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/tmp/perl-5.8.8'
    make: *** [install] Error 2

    if someone could please guide me in the right direction please.

    THanks!
    Last edited by phoenix; 09-17-2010 at 05:21 AM.

Similar Threads

  1. Funambol not recognizing Zimbra Connector
    By cpalsgrove in forum Zimbra Mobile
    Replies: 28
    Last Post: 10-13-2010, 08:09 AM
  2. Installation Issues - SLES 10_Zimbra 5.0 Beta 3
    By rhartman in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 01-14-2008, 06:18 AM
  3. Installation Failed
    By freit5 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 08-17-2006, 11:38 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 01-05-2006, 08:55 AM
  5. Installation problem
    By sywong70 in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2005, 08:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •