Results 1 to 2 of 2

Thread: Error Initializing ldap...failed. (28160)

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Rep Power

    Exclamation Error Initializing ldap...failed. (28160)

    Hi, im installing zimbra in Ubuntu 8.04 but im having this error and cant continue...
    Anyone can help me??

    Main menu

    1) Common Configuration:
    2) zimbra-ldap: Enabled
    3) zimbra-store: Enabled
    4) zimbra-mta: Enabled
    5) zimbra-snmp: Enabled
    6) zimbra-logger: Enabled
    7) zimbra-spell: Enabled
    8) zimbra-proxy: Enabled
    9) zimbra-convertd: Enabled
    10) Default Class of Service Configuration:
    11) Enable default backup schedule: yes
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help) a
    Save configuration data to a file? [Yes] yes
    Save config in file: [/opt/zimbra/config.20431]
    Saving config in /opt/zimbra/config.20431...done.
    The system will be modified - continue? [No] y
    Operations logged to /tmp/zmsetup.09282010-102258.log
    Setting local config values...done.
    Setting up CA...done.
    Deploying CA to /opt/zimbra/conf/ca ...done.
    Creating SSL certificate...done.
    Installing mailboxd SSL certificates...done.
    Initializing ldap...failed. (28160)


    Configuration failed

    Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/ to
    complete the configuration.

    Errors have been logged to /tmp/zmsetup.09282010-102258.log


  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Vannes, France
    Rep Power


    The most likely reason is that you don't have a Split DNS set-up, you will if you're behind a NAT router or firewall. You will also need a correctly formatted /etc/hosts file. You can also search the forums and wiki for information on this problem.


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 01-28-2010, 12:32 PM
  2. Help!!! Moving ZCS does not work!
    By ASebestian in forum Migration
    Replies: 7
    Last Post: 02-12-2009, 06:06 PM
  3. upgrading from 5.0.4 to 5.0.5 opensource
    By smoke in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2008, 11:38 AM
  4. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 10:23 PM
  5. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 07:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts