Results 1 to 10 of 12

Thread: INSTALLATION PROBLEM ON Centos 4.3 x_86-64Bit.

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Question INSTALLATION PROBLEM ON Centos 4.3 x_86-64Bit.

    Dear all,

    Recently i download zimbra 4 version 32bit for RHEL4, and i install it on Centos4.3 32-bit. It works very fine and creating on a single problem.
    BUT
    recently i download zimbra 4 64Bit ver for RHEL4 x_86-64bit, when i tried to install it on Centos4.3 x_86-64bit it get failed during the installation. I got the following error on screen.
    ---------------------------------------------------------
    Installing packages
    zimbra-core......zimbra-core-4.0.1_GA_324.RHEL4_64-20060906184245.x86_64.rpm ...FAILED
    ###ERROR###
    zimbra-core-4.0.1_GA_324.RHEL4_64-20060906184245.x86_64.rpm installation failed
    Installation cancelled
    --------------------------------------------------------
    AND when i check the logs i got the error as under

    Preparing packages for installation...
    zimbra-core-4.0.1_GA_324.RHEL4_64-20060906184245
    Error occurred during initialization of VM
    Dumping a shared archive is not supported on the Server JVM.
    error: %post(zimbra-core-4.0.1_GA_324.RHEL4_64-20060906184245.x86_64) scriptlet failed, exit status 1

    any one can have idea what i am missing or any solution of it. I search the whole installation forum but i cannot get and soution.
    Please help me in this regard.

    Regards.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    9

    Default Same problem on CentOS 4.4

    Hi

    I have the same problem on CentOS 4.4. The installation worked on an RHEL 4.4 64 bit system, however, I don't want to use a RHEL subscription for a test system, hence, CentOS.

    On the CentOS system I did modify the zcs/bin/get_plat_tag.sh to get the RHEL 4_64 install.

    There is another problem report with this symptom. Its in the Administrators area, reported by Fabio on 9/06/2006. There are 7 replies but it doesn't appear that there is a solution.

    Paul

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Default thanks, but

    Hi,
    Thanks for the reply.
    If 64bit version of zimbra4 works fine on RHEL4 64bit, then it must work fine on Centos4.3 64bit.
    I install 32bit ver of Zimbra on Centos4.3 2bit and it works fine. There is some other issue with Centos4.3 64bit.
    There are some posts on the forum that shows that zimbra works fine on Centos64bit.

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    16
    Rep Power
    9

    Default

    I had this same problem. I'm testing Zimbra on 32-bit RHEL4 right now, and now that I have that working I'm about to go back to CentOS for another go.

    Keeping my fingers crossed.

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Posts
    29
    Rep Power
    9

    Default Same problem

    I have same problem too.

    Fabio

  6. #6
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Thumbs down

    Hi

    So finally it means that their is no solution to install zcs-NETWORK-4.0.1_GA_324.RHEL4_64. on Centos 4.3 x_86-64Bit.?

    Regards.
    Last edited by jawad@cogilent.com; 09-20-2006 at 02:01 AM.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    We're not likely to change get_plat_tag.sh to report redhat when you're running CentOS, since that would make debugging the differences in CentOS nearly impossible. (If you believe that there are no differences, fine).

    The real fix for this is in the 64 bit detection (we look only for RHEL4_64, not .*_64).
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  8. #8
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    16
    Rep Power
    9

    Default

    I could have sworn that I tried updating /etc/redhat-release to see if that fixed the install issue, but I guess I didn't. That might have been when I was trying to install Scalix.

    So will the installer get updated with the correct 64-bitness check?

    -chris

  9. #9
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    9

    Thumbs up

    hi
    Thanks paulhil,
    yes it is the issue of the installation script with Centos64.
    I Change the entry in /etc/redhat-release and after that Zimbra Successfully install on Centos 4.3x86_64Bit.
    All the other rpms are also successfully installed.like
    zimbra-core
    zimbra-ldap
    zimbra-logger
    zimbra-mta
    zimbra-snmp
    zimbra-store
    zimbra-apache
    zimbra-spell

    Lets see if their any issue will arise during it runs on Centos.
    jawad

  10. #10
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    14
    Rep Power
    8

    Default Zimbra 4.5.6_AMD64 on CentOS_5_x86_64

    Installation works fine with the suggested changes to /etc/redhat-release.dist.

Similar Threads

  1. Migration problem from FC3 to Centos 4.3
    By kibo in forum Migration
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 07:34 PM
  2. Installation problem on CENTOS 4.3 x86_64
    By Fabio in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 09-07-2006, 08:56 AM
  3. Zimbra startup hangs after install CentOS 4.2
    By eger in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 02-10-2006, 11:08 PM
  4. Installation problem
    By sywong70 in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2005, 09:01 PM
  5. Installation problem
    By charlie in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 10-14-2005, 09:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •