Results 1 to 3 of 3

Thread: Going Crazy (Fresh Install Problems)

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Location
    Austria
    Posts
    2
    Rep Power
    9

    Default Going Crazy (Fresh Install Problems)

    I want to install zimbra 4.0.1 on a fresh debian box.

    at the end of the installation i got the following error

    Code:
    Starting servers...Could not create the Java virtual machine.
    Done.
    Initializing Documents...Could not create the Java virtual machine.
    /opt/zimbra/bin/zmjava: line 1: Error: command not found
    So I restarted zimbra and zmcontrol status shows the following

    Code:
    zimbra@mx:~$ zmcontrol status
    Host mx.mydomain.tld
            antispam                Running
            antivirus               Running
            ldap                    Running
            logger                  Stopped
                    zmlogswatchctl is not running
            mailbox                 Stopped
                    mysql.server is not running
                    tomcat is not running
            mta                     Running
            snmp                    Running
            spell                   Running
    The mysql logfile showed the following errors

    Code:
    060915 10:45:20  mysqld started
    060915 10:45:20  InnoDB: Error: cannot allocate 1270890496 bytes of
    InnoDB: memory with malloc! Total allocated memory
    InnoDB: by InnoDB 29721352 bytes. Operating system errno: 12
    InnoDB: Check if you should increase the swap file or
    InnoDB: ulimits of your operating system.
    InnoDB: On FreeBSD check you have compiled the OS with
    InnoDB: a big enough maximum process size.
    InnoDB: We keep retrying the allocation for 60 seconds...
    InnoDB: Fatal error: cannot allocate the memory for the buffer pool
    060915 10:46:20 [ERROR] Can't init databases
    060915 10:46:20 [ERROR] Aborting
    
    060915 10:46:20 [Note] /opt/zimbra/mysql/libexec/mysqld: Shutdown complete
    
    060915 10:46:20  mysqld ended
    and in the zimbra.log i found this

    Code:
    Sep 15 10:47:54 mx zimbramon[11900]: 11900:info: Starting mailbox 
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12242]: status requested
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12242]: stale pid 10110 found in /opt/zimbra/log/zmtomcatmgr.pid: No such process
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12242]: assuming no other instance is running
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12242]: no manager process is running
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12249]: start requested
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12249]: checking if another instance of manager is already running
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12249]: stale pid 10110 found in /opt/zimbra/log/zmtomcatmgr.pid: No such process
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12249]: assuming no other instance is running
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12250]: wrote manager pid 12250 to /opt/zimbra/log/zmtomcatmgr.pid
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12250]: manager started tomcat/JVM with pid 12251
    Sep 15 10:47:55 mx zimbramon[11900]: 11900:info: Starting antispam 
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12250]: manager woke up from wait on tomcat/JVM with pid 12251
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12250]: manager started tomcat/JVM with pid 12255
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12250]: manager woke up from wait on tomcat/JVM with pid 12255
    Sep 15 10:47:55 mx zmtomcatmgr[12250]: tomcat/JVM exited twice in 0 seconds (tolerance=60)
    Can anyone please help me.

    SystemInformation:
    Debian 3.1 on a VDS
    RAM: (min) 512MB
    Processor: 1GHz

    I know the minimum requirements for zimbra are higher, but this is only a test/private installation.

    I also read this post and tried to reduce the memory amount

    from

    Code:
    zimbra@mx:~$ zmlocalconfig | grep mem
    mysql_memory_percent = 40
    tomcat_java_heap_memory_percent = 30
    to

    Code:
    zimbra@mx:~$ zmlocalconfig | grep mem
    mysql_memory_percent = 20
    tomcat_java_heap_memory_percent = 20
    without any success.

    I did this with the commands

    Code:
    zimbra@mx:~$ zmlocalconfig -e tomcat_java_heap_memory_percent="20"
    zimbra@mx:~$ zmlocalconfig -e mysql_memory_percent="20"
    I still can't get zimbra running.

    thank you for any hint


    markus

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Pune, India
    Posts
    294
    Rep Power
    9

    Default

    To me, these errors indicate only the lack of RAM.
    Regards,

    Chintan Zaveri
    (Yet another ZIMBRAN!)

    "Dhundhne par Bhagwan bhi ..."

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Debian 3.1 on a VDS
    RAM: (min) 512MB
    Processor: 1GHz

    Yup 512 isn't gonna be enough

Similar Threads

  1. fresh install (both OS and Zimbra) but zimbra-spell fails
    By xtremetoonz in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 09-09-2007, 01:34 AM
  2. Ubuntu 6.06 Install Problems
    By swu in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 06-29-2007, 10:18 AM
  3. CentOS 4.4 64 bit - 4.5.0_GA install problems
    By davespigot in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 01-25-2007, 08:25 PM
  4. RedHat EL4 fresh install
    By richard.bessey in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 10-24-2006, 09:47 PM
  5. more fedora install problems
    By jlynch3 in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-14-2005, 10:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •