Results 1 to 6 of 6

Thread: problem: failed to initialize documents

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Question problem: failed to initialize documents

    I'm trying to install ZCS 6.0.9 GA Release on CentOS 5 server.

    When running the /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl script, an error occured:
    Finished installing common zimlets.
    Getting list of all zimlets...done.
    Updating non-standard zimlets...
    Finished updating non-standard zimlets.
    Initializing Documents...failed to initialize documents...see logfile for details.
    Restarting mailboxd...done.
    Setting up zimbra crontab...done.
    The detailed log shows:
    Tue Nov 23 19:51:23 2010 Initializing Documents...
    Tue Nov 23 19:51:23 2010 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov mc default zimbraFeatureNotebookEnabled TRUE
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost) (cause: java.net.ConnectException Connection refused)
    Tue Nov 23 19:51:27 2010 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov mcf zimbraNotebookAccount wiki@cloudapply.org
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost) (cause: java.net.ConnectException Connection refused)
    Tue Nov 23 19:51:30 2010 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov in wiki@cloudapply.org
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost) (cause: java.net.ConnectException Connection refused)
    Tue Nov 23 19:51:34 2010 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov mc default zimbraFeatureNotebookEnabled FALSE
    [] INFO: I/O exception (java.net.ConnectException) caught when processing request: Connection refused
    [] INFO: Retrying request
    ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection refused, server: localhost) (cause: java.net.ConnectException Connection refused)
    Tue Nov 23 19:51:38 2010 failed to initialize documents...see logfile for details.
    I guess it may be caused by some firewall programs. So I have iptables and SELinux fully disabled but it still doesn't work. Can anyone help me? Thanks.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Remove your installation with './install.sh -u' - that will remove everything that was previously installed. Next, go to the Split DNS article and set it up correctly including the hosts file - you'll find full details in that article including a section on how to verify it's working correctly. When you've set-up the Split DNS you should re-install Zimbra.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Question

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Remove your installation with './install.sh -u' - that will remove everything that was previously installed. Next, go to the Split DNS article and set it up correctly including the hosts file - you'll find full details in that article including a section on how to verify it's working correctly. When you've set-up the Split DNS you should re-install Zimbra.
    I tried to remove my installation with './install.sh -u' and re-install again. But the problem remains the same.

    I followed the verification steps in "Split DNS" article and think my settings is correct.

    cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6
    127.0.0.1 ud60120
    10.247.106.147 cloudapply.org cloudapply
    cat /etc/resolv.conf
    search cloudapply.org
    nameserver 127.0.0.1
    dig cloudapply.org mx
    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_4.2 <<>> cloudapply.org mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 57194
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;cloudapply.org. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    cloudapply.org. 2592000 IN MX 10 cloudapply.org.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    cloudapply.org. 2592000 IN NS 10.247.106.147.cloudapply.org.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    cloudapply.org. 2592000 IN A 10.247.106.147

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Tue Nov 23 21:32:31 2010
    ;; MSG SIZE rcvd: 93
    dig cloudapply.org any
    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_4.2 <<>> cloudapply.org any
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 37898
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;cloudapply.org. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    cloudapply.org. 2592000 IN SOA cloudapply.org. hostmaster.cloudapply.org. 10118 43200 3600 3600000 2592000
    cloudapply.org. 2592000 IN NS 10.247.106.147.cloudapply.org.
    cloudapply.org. 2592000 IN MX 10 cloudapply.org.
    cloudapply.org. 2592000 IN A 10.247.106.147

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    cloudapply.org. 2592000 IN A 10.247.106.147

    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Tue Nov 23 21:33:19 2010
    ;; MSG SIZE rcvd: 156
    ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:16:3E:00:29:96
    inet addr:10.247.106.147 Bcast:10.247.107.255 Mask:255.255.254.0
    inet6 addr: fe80::216:3eff:fe00:2996/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:2180677 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:1083302 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:2221843333 (2.0 GiB) TX bytes:279472244 (266.5 MiB)

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:251853 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:251853 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:102067188 (97.3 MiB) TX bytes:102067188 (97.3 MiB)

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by taogenie View Post
    I tried to remove my installation with './install.sh -u' and re-install again. But the problem remains the same.

    I followed the verification steps in "Split DNS" article and think my settings is correct.
    No, your settings are not correct. You are using the domain name instead of the FDQN of your server and your 127.0.0.1 line also is not correct - look at the description in the 'Verify..' section as it has a complete details in there of what's needed.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    No, your settings are not correct. You are using the domain name instead of the FDQN of your server and your 127.0.0.1 line also is not correct - look at the description in the 'Verify..' section as it has a complete details in there of what's needed.
    Ok, after changing cloudapply.org to mail.cloudapply.org, it works. Thank you for your patient reply.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by taogenie View Post
    Ok, after changing cloudapply.org to mail.cloudapply.org, it works.
    You will also need to modify the loopback line in the hosts file otherwise you will have problems further down the line.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Install Zimbra 6.0.8 x64 on Debian Lenny Fail
    By Titi974 in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 10-21-2010, 06:47 AM
  2. Problem with Mail Server - Need help!
    By joeleo in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2008, 12:03 PM
  3. 'failed to initialize documents'
    By rickvv in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 12-17-2007, 03:47 PM
  4. failed to initialize documents...
    By Dave Clark I in forum Installation
    Replies: 29
    Last Post: 02-13-2007, 01:04 PM
  5. Replies: 26
    Last Post: 02-12-2007, 07:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •