Results 1 to 6 of 6

Thread: MailBoxes Stopped on New Installation (Pls Help)

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Jeddah(KSA)
    Posts
    83
    Rep Power
    4

    Default MailBoxes Stopped on New Installation (Pls Help)

    hi all there.

    I make a fresh installation of CentOS 5 and install zcs-7.0.0_GA_3077.RHEL5.20110127201734 on virtualbox.
    i am facing some problem that are under


    /etc/init.d/zimbra status
    Host mailserver01.abc.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    mysql.server is not running.

    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Stopped
    zmconfigd Running

    also log files are here
    $ tail log/mysql_error.log
    110211 20:09:26 [ERROR] Can't open shared library '/opt/zimbra/mysql-standard-5.1.52-pc-linux-gnu-i686-glibc23/lib/mysql/plugin/ha_innodb_plugin.so' (errno: 0 cannot restore segment prot after reloc: Permission denied)

    110211 20:09:26 [ERROR] Couldn't load plugin named 'innodb' with soname 'ha_innodb_plugin.so'.
    /opt/zimbra/mysql/libexec/mysqld: Table 'mysql.plugin' doesn't exist

    110211 20:09:26 [ERROR] Can't open the mysql.plugin table. Please run mysql_upgrade to create it.

    110211 20:09:26 [ERROR] /opt/zimbra/mysql/libexec/mysqld: unknown variable 'innodb_buffer_pool_size=1024000000'

    110211 20:09:26 [ERROR] Aborting

    110211 20:09:26 [Note] /opt/zimbra/mysql/libexec/mysqld: Shutdown complete

    110211 20:09:26 mysqld_safe mysqld from pid file /opt/zimbra/db/mysql.pid ended

    Any Help Will Be Appreciated
    We learn something every day, and lots of times it's that what we learned the day before was wrong.


    Jazaib Hussain

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Is this behind a NAT router or firewall? If it is have you set-up a Split DNS(you need one)? If you've set that up then go to the article and run all the commands in the 'Verify...' section to check it's configured correctly (including the hosts file).

    Did you get any errors in the log during installation? Check that log file for errors.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Jeddah(KSA)
    Posts
    83
    Rep Power
    4

    Default

    Thanks Phoenix for the quick reply as usual
    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Is this behind a NAT router or firewall ?
    i am just testing it in LAN not in live environment. i dont have any firewall installed.

    If it is have you set-up a Split DNS(you need one)?
    Basically i have installed DNS Bind on Ubuntu 10.10 on the other server.

    'Verify...' section to check it's configured correctly (including the hosts file).
    Yes i check everything is Ok

    Did you get any errors in the log during installation? Check that log file for errors.
    No i did not get any error While installation of Zimbra on CentOS5...
    We learn something every day, and lots of times it's that what we learned the day before was wrong.


    Jazaib Hussain

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by mkhurram92 View Post
    Yes i check everything is Ok
    Then let's see all the output from those command, just for confirmation.

    BTW, how much RAM is allocated to this VM?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Jeddah(KSA)
    Posts
    83
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Then let's see all the output from those command, just for confirmation.
    1. dig abc.com mx

    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_4.2 <<>> abc.com mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 20109
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;abc.com. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    abc.com. 38400 IN MX 10 mailserver01.abc.com.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    abc.com. 38400 IN NS mainserver.abc.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mailserver01.abc.com. 38400 IN A 192.168.1.114
    mainserver.abc.com. 38400 IN A 192.168.1.108

    ;; Query time: 10 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.108#53(192.168.1.108)
    ;; WHEN: Fri Feb 11 20:47:13 2011
    ;; MSG SIZE rcvd: 125

    ++++++++++++++++++++++++++++++
    2. dig abc.com any

    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_4.2 <<>> abc.com any
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 12021
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;abc.com. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    abc.com. 38400 IN MX 10 mailserver01.abc.com.
    abc.com. 38400 IN A 192.168.1.108
    abc.com. 38400 IN SOA mainserver.abc.com. admin.abc.com.abc.com. 1297373721 10800 3600 604800 38400
    abc.com. 38400 IN NS mainserver.abc.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mailserver01.abc.com. 38400 IN A 192.168.1.114
    mainserver.abc.com. 38400 IN A 192.168.1.108

    ;; Query time: 10 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.108#53(192.168.1.108)
    ;; WHEN: Fri Feb 11 20:51:22 2011
    ;; MSG SIZE rcvd: 205
    +++++++++++++++++++++++++++++++++
    3. host $(hostname)
    mailserver01.abc.com has address 192.168.1.114
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++
    4. cat /etc/resolv.conf
    ; generated by /sbin/dhclient-script
    search abc.com
    nameserver 192.168.1.108
    +++++++++++++++++++++++++++++++++
    5. cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6
    192.168.1.114 mailserver01.abc.com mailserver01
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Can you confirm that these are ok ???

    BTW, how much RAM is allocated to this VM?
    i assign 1GB RAM To this VM Now First it was 512MB
    Last edited by mkhurram92; 02-11-2011 at 12:13 PM.
    We learn something every day, and lots of times it's that what we learned the day before was wrong.


    Jazaib Hussain

  6. #6
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Jeddah(KSA)
    Posts
    83
    Rep Power
    4

    Default

    i just reinstall everything and now able to send and receive mails...But can anyone confirm my DNS Settings Pls ???
    We learn something every day, and lots of times it's that what we learned the day before was wrong.


    Jazaib Hussain

Similar Threads

  1. stopped receiving incoming mail for valid mailboxes
    By jeremy-fleming in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 12-21-2010, 07:55 AM
  2. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 09:59 AM
  3. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 06:37 AM
  4. Installation Issues - SLES 10_Zimbra 5.0 Beta 3
    By rhartman in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 01-14-2008, 07:18 AM
  5. Replies: 16
    Last Post: 01-05-2006, 09:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •