Results 1 to 10 of 13

Thread: Ubuntu VServer logger not working

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Location
    Australia
    Posts
    45
    Rep Power
    9

    Default Ubuntu VServer logger not working

    Hey all,

    I've had Zimbra up and running on various Debian and Ubuntu VServers, sometimes with logger working, sometimes not.

    I've searched a fair bit in the forums and I can't seem to dig up much with relevance.

    I now have the Ubuntu 4.0.2 Beta installed in an Ubuntu Dapper VServer.

    zmcontrol status returns;
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running

    On the web based server status window I'm getting
    Server status data is not available. To see the server status, logger service must be installed.

    I'm not seeing the list of services and their status in /var/log/zimbra.log so I guess this is where it's failing. /var/log/zimbra.log is far from empty though.

    I've also found zimbra.csv files with all sorts of stats and the logger database exists.

    What else can I look for?

    Also, it seems to be linked; my graphs also aren't working.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    is this for single node or multi-node installation? what's in /tmp/logprocess.out? what happens if you run zmstatuslog and zmdisklog manually (they're in ~/libexec/)?

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    Australia
    Posts
    45
    Rep Power
    9

    Default

    Single node installation.

    /tmp/logprocess.out;
    Can't locate DBI.pm in @INC (@INC contains: /opt/zimbra/zimbramon/lib /opt/zimbra/zimbramon/lib/zimbrapm/SOAP /opt/zimbra/zimbramon/lib/zimbrapm /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.7 /usr/local/share/perl/5.8.7 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /opt/zimbra/libexec/zmlogprocess line 33.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/libexec/zmlogprocess line 33.

    ~/libexec/zmstatuslog
    Nothing goes to stdout

    ~/libexec/zmdisklog
    Nothing goes to stdout

  4. #4
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    11
    Rep Power
    9

    Default

    I have the same problem with the new 4.0.2 Ubuntu beta running on a vserver. Everything seems to be working great except server status and the logger. I had the same problem with an ubuntu vserver and the older debian installs too.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Montana
    Posts
    38
    Rep Power
    8

    Default <AOL> Me Too! </AOL>

    Same problem here "Server status data is not available. To see the server status, logger service must be installed."

    This is on a fresh Ubuntu server 6.06.1 i386 install (Not vserver), and a fresh zimbra 4.0.2_GA_362_UBUNTU6

    My /tmp/logprocess.out also starts with :
    Can't locate DBI.pm in @INC (@INC contains: /opt/zimbra/zimbramon/lib /opt/zimbra/zimbramon/lib/zimbrapm/SOAP /opt/zimbra/zimbramon/lib/zimbrapm /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.8.7 /usr/local/share/perl/5.8.7 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.8 /usr/share/perl/5.8 /usr/local/lib/site_perl .) at /opt/zimbra/libexec/zmlogprocess line 33.
    doing a /# find -depth -name DBI.pm
    shows that it is located in :
    ./opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi/DBI.pm
    ./opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi/Bundle/DBI.pm

    So, I guess the question is A) Where in the install process does is Zimbra supposed to be either 1)adding that path to @INC or 2)copying DBI.pm into a path where it can be found? and B) what should we do to get it there now?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Montana
    Posts
    38
    Rep Power
    8

    Default Fixed it.

    I added the following as line 31 to /opt/zimbra/libexec/zmlogprocess and restarted Zimbra
    Code:
    use lib "/opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi";

Similar Threads

  1. Zimbra Logger not working
    By jbella in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 12-14-2010, 02:38 PM
  2. I got Ubuntu and Zimbra working
    By pacsteel in forum Installation
    Replies: 73
    Last Post: 06-23-2008, 11:41 AM
  3. Replies: 28
    Last Post: 05-21-2008, 12:04 PM
  4. Debian Zimbra VServer
    By scottp in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-01-2007, 12:58 PM
  5. Logger not working in 4.0 RC1
    By jdell in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 08-24-2006, 07:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •