Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] DNS .local domain with .co.uk zimbra mail server

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    UK
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] DNS .local domain with .co.uk zimbra mail server

    Hi all,

    I am deploying Zimbra as a secondary mail server to MS Exchange 2007 and plan to completely replace Exchange when all accounts are eventually migrated, but the issue I have is that our domain is set as a .local domain (mydomain.local) and our email domain is (my-domain.co.uk), we also have no internal MX record either as our emails are sent to us via an SMTP feed from our ISP's mailfilter (so the MX record is that filter).

    When I go to setup Zimbra and set a static IP address, and point it to our MS DNS server its named zimbra.mydomain.local, so after installation I end up with a mydomain.local admin account and email domain, should I just ignore this domain and add a new email domain to zimbra for my-domain.co.uk (then set as default) and whenever I need to log into the administrators console log in as admin@mydomain.local or is there another way to just setup zimbra with just my my-domain.co.uk?

    Other than that everything seems to work perfectly and emails can be sent and received

    Thanks for any advice or help in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Posts
    171
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by venomenus View Post
    should I just ignore this domain and add a new email domain to zimbra for my-domain.co.uk (then set as default) and whenever I need to log into the administrators console log in as admin@mydomain.local
    Yes!

    Don't forget that you don't need to fully qualify the admin username (admin@...) as 'admin' is a global administrator (I think; I only have one active domain!).

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 04-10-2011, 10:14 AM
  2. Replies: 12
    Last Post: 03-23-2011, 10:39 PM
  3. Issues after upgrading from 6.0.10 to 7
    By rhorist in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-25-2011, 08:38 AM
  4. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  5. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •