Results 1 to 5 of 5

Thread: Ldap not starting, Debian testing

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Italy
    Posts
    5
    Rep Power
    9

    Default Ldap not starting, Debian testing

    Hi everybody.
    I've passed some weeks trying to install ZCS on a Debian Testing but with no results.
    Well, in think is not the DNS:

    Code:
    $ dig domine.local MX
    ;; ANSWER SECTION:
    domine.local.        86400   IN      MX      10 server.domine.local.
    
    $ host server.domine.local
    server.domimne.local has address 192.168.1.100 (i.e. the right ip)
    The install process is ok till it try to start up ldap. First:

    Code:
    Shutting down zimbra mail
    
    Backing up ldap
    
    could not stat config file "/opt/zimbra/conf/slapd.conf": No such file or directory (2)
    slapcat: bad configuration file!
    And then, after the manual config:
    Code:
    Setting local config values...Done
    Setting up CA...Done
    Fetching CA from ldap...ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException server.domine.local:389)
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException server.domine.local:389)
    Done
    Creating server entry for server.domine.local...Done
    Setting services on server.domine.local...Done
    Setting up zimbra crontab...Done
    Setting up syslog.conf...ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException server.domine.local:389)
    Done
    Looking in the wiki I've found it's a common problem with ldap, but I don't know how to solve this problem:
    Code:
    zimbra@server:~$ sh -x bin/ldap start
    CUT...
    + my_url=ldap://server.domine.local:389
    + /opt/zimbra/libexec/zmconfigure /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in /opt/zimbra/conf/slapd.conf
    Error: /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in does not exist
    I cannot find any slapd.conf.in in the /opt/zimbra subdirectories... Ah, the INPUT policy in the filter table is ACCEPT and no rules while I'm tryin to install. Some ideas?

    Thanks a lot!

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Italy
    Posts
    5
    Rep Power
    9

    Default Error: /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in does not exist

    Plese someone can give me a copy of this file?
    Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default No slapd.conf.in file in Debian packages?

    I have the same problem (on Debian 3.1 testing/unstable and zcs-4.0.3_GA_406.DEBIAN3.1.tgz package).

    If I execute (with zimbra user):
    sh -x bin/ldap start
    appears this error:
    ...
    Error: /opt/zimbra/conf/slapd.conf.in does not exist
    ...

    I checked my debian packages repository with:
    dpkg -L zimbra-XXXXX | grep "\.in$"
    for all packages returned by:
    dpkg -l | grep zimbra
    and I can't find slapd.conf.in file.

    There is a problem with latest debian packages?

    Regards,
    Jose
    Last edited by jfm; 10-28-2006 at 10:03 AM. Reason: Change formating

  4. #4
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    dpkg -L `dpkg -l |grep zimbra |awk {'print $2'}` | grep "\.in$"

    returns lots of .in files for me, and i'm running debian testing but this is an old install thats been upgraded lots of times, not a new install. however, slapd.conf.in isn't one of them - this is generated by the install script I believe. run the install script again, check the log very carefully for any errors and try to correct them. i had to do a few bodges initially to get it to work but i filed the bugs and i think most of them have been fixed.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default Without error info in log file (I think)

    Quote Originally Posted by dijichi2
    dpkg -L `dpkg -l |grep zimbra |awk {'print $2'}` | grep "\.in$"

    returns lots of .in files for me, and i'm running debian testing but this is an old install thats been upgraded lots of times, not a new install. however, slapd.conf.in isn't one of them - this is generated by the install script I believe. run the install script again, check the log very carefully for any errors and try to correct them. i had to do a few bodges initially to get it to work but i filed the bugs and i think most of them have been fixed.
    Hi dijichi2,

    What log file refers you? I checked /tmp/zmsetup.log.XXX and only found 1-2 errors:
    Code:
    unable to write 'random state'
    writing new private key to '/opt/zimbra/ssl/ssl/ca/ca.key'
    and
    Code:
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException myhost.mydomain.com:389)
    By the way I checked /var/log/zimbra.log but not have any error messages. Only includes a lot of postfix messages and this one:
    Code:
    Oct 30 12:40:03 myhost zimbramon[2671]: 2671:info: 2006-10-30 12:40:01, STATUS: : Cannot: determine
    Do you have more hints?

    Thank you,
    Jose

Similar Threads

  1. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM
  2. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  3. LDAP not starting - Debian sid
    By clueless in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 04-03-2006, 12:38 PM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM
  5. Zimbra on Debian?
    By omry_y in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 11-04-2005, 10:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •