Results 1 to 3 of 3

Thread: Zimbra on Ubuntu 10.4

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default Zimbra on Ubuntu 10.4

    I installed zimbra on ubuntu 10.4 from a documentation. I configuered the hostname, dns as mail.example.com. I installed zimbra and its working perfect.

    The only problem is i can send/receive email from/to admin@mail.example.com only not from/to admin@example.com. Can anyone help me how to resolve that issues.

    I want to take out the mail part and want to keep only example.com as my domain.

  2. #2
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by vavai View Post
    You have wrong DNS configuration so Zimbra create mail.example.com as domain instead of example.com.

    To resolve this problem, you have 2 options :

    1. Rename domain :

    Code:
    zmprov -l rd [mail.example.com] [example.com]
    2. Create new domain, set is as default (Zimbra Admin |Global Setting) and then delete the mail.example.com domain

    Don't forget to modify your DNS so example.com will have mail.example.com as A & MX records.
    Thank you very much. i used the second option. So i guess in this way i can add any number of domains keeping mail.example.com as the default.
    Another question, how do i change the default 80 port for the zimbra webmail. i want to make it 81 because i have an apache server running on it.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Washington, DC area
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    Vaval said:

    "2. Create new domain, set is as default (Zimbra Admin |Global Setting) and then delete the mail.example.com domain"

    If we set a created domain as the new default domain, then do we also rename the spam and ham accounts? for example, from spam.xyz@mail.example.com -> spam.xyz@example.com?

    Thanks in advance.

Similar Threads

  1. fatal: parameter "smtpd_recipient_restrictions"
    By Robin in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 12-22-2010, 04:48 AM
  2. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 07:21 PM
  3. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 08:56 PM
  4. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  5. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 03:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •