Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Antivirus not running after setup

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    18
    Rep Power
    8

    Default Antivirus not running after setup

    Used to use ClamAV in conjunction with MailScanner and Sendmail before migrating (on the same box) to Zimbra. Looking through the admin util, it seems that the AV scanner isn't running, but I can't see anyone to play around with it. Any suggestions?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    What does:

    su - zimbra
    zmcontrol status

    ......show, is it disabled when you do that?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    18
    Rep Power
    8

    Default

    This is what I get:

    antivirus Stopped
    zmclamdctl is not running

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    18
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by koi-bito
    This is what I get:

    antivirus Stopped
    zmclamdctl is not running
    Also...trying to start it manually doesn't work either.

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    What error messages do you get when you try starting it manually? Which version/release of zimbra is this?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    18
    Rep Power
    8

    Default

    Version is: 4.0.3_GA_406.RHEL4-20061016143637

    I don't actually get any error messages when trying to start...it says "done", but then in status, it shows what is posted above.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    18
    Rep Power
    8

    Default

    Seems like it's a problem with the .pid file...but I can't figure it out.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    18
    Rep Power
    8

    Default

    Got it...couldn't claim the port number of the old installation, even after shutting it down. tried re-starting the old one and then shutting it down, then starting the new one. That worked.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default Antivirus not running

    Hi,
    could you please post the details (as explict as you can make them) of what you did to get antivirus up again. I think I am in the same situation, with these error messages in the log:

    ClamAV-clamd av-scanner FAILED: Too many retries to talk to 127.0.0.1:3310

    I have mail accumulating in the deferred queue and need to get things back on track.
    thanks,
    Ron,

  10. #10
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default help...

    Quote Originally Posted by Ron Haines View Post
    Hi,
    could you please post the details (as explict as you can make them) of what you did to get antivirus up again. I think I am in the same situation, with these error messages in the log:

    ClamAV-clamd av-scanner FAILED: Too many retries to talk to 127.0.0.1:3310

    I have mail accumulating in the deferred queue and need to get things back on track.
    thanks,
    Ron,



    please reinstall your antivirus...

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 09:06 AM
  2. tomcat not running / postfix/postqueue errors
    By seravitae in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-10-2007, 07:18 PM
  3. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 10:38 AM
  4. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •