Results 1 to 5 of 5

Thread: Can't get ride of Initializing ldap...FAILED (256) error

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Unhappy Can't get ride of Initializing ldap...FAILED (256) error

    Can't get ride of Initializing ldap...FAILED (256) error

    I have tried more than 10 times to install Zimbra without any luck. I got the same error: Initializing ldap...FAILED (256) error.
    I am installing zimbra on FC5. I have stopped ldap, httpd and removed Sendmail.
    I have 2 FC5 running samba/ldap:
    server #1 the PDC server is a samba server on domain XYZ with Master ldap server on Tls to authenticate samba users.
    Server #2 BDC has joined the samba XYZ domain and is a slave ldap (with Tls configured also), which will get ldap db replication from my master ldap.

    I want to run Zimbra on Server#2 BDC with ldap on different port (390) and have Zimbra users authenticate to my master LDAP PDC or to the slave BDC.

    For the installation on BDC, I have shutdown ldap httpd and Sendmail and Mysql are not running. I have also followed one suggestion from one post and set ldap auth to off by running authconfig-tui.; tls has also been disabled.

    I have tried mutiple times the instal and I still end up getting the same error.

    first I got: su: incorrect password

    and after : Initializing ldap...FAILED (256)

    Her it is

    Installing packages

    zimbra-core......zimbra-core-4.0.3_GA_406.FC5-20061016133824.i386.rpm...done
    zimbra-ldap......zimbra-ldap-4.0.3_GA_406.FC5-20061016133824.i386.rpm...done
    zimbra-logger......zimbra-logger-4.0.3_GA_406.FC5-20061016133824.i386.rpm...done
    zimbra-mta......zimbra-mta-4.0.3_GA_406.FC5-20061016133824.i386.rpm...done
    zimbra-snmp......zimbra-snmp-4.0.3_GA_406.FC5-20061016133824.i386.rpm...done
    zimbra-store......zimbra-store-4.0.3_GA_406.FC5-20061016133824.i386.rpm...done
    zimbra-apache......zimbra-apache-4.0.3_GA_406.FC5-20061016133824.i386.rpm...done
    zimbra-spell......zimbra-spell-4.0.3_GA_406.FC5-20061016133824.i386.rpm...done
    su: incorrect password
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.370


    Main menu

    1) Hostname: mail.mydomain.com
    2) Ldap master host: mail.mydomain.com
    3) Ldap port: 390
    4) Ldap password: set
    5) zimbra-ldap: Enabled
    +Create Domain: yes
    +Domain to create: mydomain.com

    6) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: yes
    +Admin user to create: admin@mydomain.com
    +Admin Password set
    +Enable automated spam training: yes
    +Spam training user: 4dzz9wgj@mydomain.com
    +Non-spam(Ham) training user: 5_s1e2mkgc@mydomain.com
    +SMTP host: mail.mydomain.com
    +Web server HTTP port: 8080
    +Web server HTTPS port: 8443
    +Web server mode: http
    +Enable POP/IMAP proxy: no
    +IMAP server port: 143
    +IMAP server SSL port: 993
    +POP server port: 110
    +POP server SSL port: 995
    +Use spell check server: yes
    +Spell server URL: http://mail.mydomain.com:7780/aspell.php

    7) zimbra-mta: Enabled
    +MTA Auth host: mail.mydomain.com
    +Enable Spamassassin: yes
    +Enable Clam AV: yes
    +Notification address for AV alerts: admin@mydomain.com

    8) zimbra-snmp: Enabled
    +Enable SNMP notifications: yes
    +SNMP Trap hostname: mail.mydomain.com
    +Enable SMTP notifications: yes
    +SMTP Source email address: admin@mydomain.com
    +SMTP Destination email address: admin@mydomain.com

    9) zimbra-logger: Enabled
    10) zimbra-spell: Enabled

    c) Collapse menu
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    q) Quit

    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help) a
    Save configuration data to a file? [Yes] y
    Save config in file: [/opt/zimbra/config.1581]
    Saving config in /opt/zimbra/config.1581...Done
    The system will be modified - continue? [No] y
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.1581
    Setting local config values...Done
    Setting up CA...Done
    Creating SSL certificate...Done
    Initializing ldap...FAILED (256)


    ERROR


    Configuration failed

    Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to

    What I am doing wrong? Why I got the su: incorrect password error. Do I need to set an ldap password?

    Regarding the Initializing ldap...FAILED (256) error, I dont understant why it is happening since LDAP (openldap) is not running

    Thank for you help

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Please search first...

    Searching for "incorrect password" gives a thread that includes this post...
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default

    I have seen that post before and have search the forum for the issue. From my etc/sudoers
    I have this:
    <<
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/openldap-2.3.21/libexec/slapd
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin/postfix, /opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin/postalias, /opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin/qshape.pl, /opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin/postconf,/opt/zimbra/postfix-2.2.9/sbin/postsuper
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/libexec/zmqstat
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/libexec/zmtomcatmgr
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/perdition/sbin/perdition
    >>

    I have openldap installed but not running. and I have uninstal and reinstall many times
    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    are there any errors in /tmp/zmsetup.log.370? what is the output of these commands:

    su - zimbra
    ls -l openldap
    host mail.mydomain.com
    cat /etc/hosts

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7
    Rep Power
    8

    Default

    I gave up. I am getting a separate box to install zimbra. I will let you know if I have same problems.
    Thank you for the reply

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 01-24-2013, 02:44 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. Postfix problem
    By jimbo in forum Administrators
    Replies: 46
    Last Post: 07-23-2007, 05:24 AM
  4. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 06:45 AM
  5. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •