Results 1 to 5 of 5

Thread: New install LDAP trouble

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default New install LDAP trouble

    I have new installation of Zimbra at CentOS 6.2, but there are some trouble with ldap service:

    [zimbra@zimbra goff]$ zmcontrol restart
    Host zimbra.MYSITE.ru
    Stopping zmconfigd...Done.
    Stopping stats...Done.
    Stopping mta...Done.
    Stopping spell...Done.
    Stopping snmp...Done.
    Stopping cbpolicyd...Done.
    Stopping archiving...Done.
    Stopping antivirus...Done.
    Stopping antispam...Done.
    Stopping imapproxy...Done.
    Stopping memcached...Done.
    Stopping mailbox...Failed.
    Stopping mailboxd...mailboxd is not running.
    Error: assertion '-r /opt/zimbra/conf/my.cnf' failed


    Stopping logger...Done.
    Stopping ldap...Done.
    Host zimbra.MYSITE.ru
    Starting ldap...Done.
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.
    My server is behind NAT, but I use Spilt DNS on my DNS server.
    Additional info:

    host $(hostname)
    zimbra.MYSITE.ru has address 172.16.0.25

    cat /etc/host
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    172.16.0.25 zimbra.MYSITE.ru zimbra
    cat /etc/hosts
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    172.16.0.25 zimbra.MYSITE.ru zimbra
    cat /etc/resolv.conf
    nameserver 172.16.0.53
    dig MYSITE.ru mx
    ; <<>> DiG 9.7.3-P3-RedHat-9.7.3-8.P3.el6 <<>> MYSITE.ru mx
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 53054
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;MYSITE.ru. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    MYSITE.ru. 3600 IN MX 10 zimbra.MYSITE.ru.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    MYSITE.ru. 3600 IN NS ns1.MYSITE.ru.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    zimbra.MYSITE.ru. 3600 IN A 172.16.0.25
    ns1.MYSITE.ru. 3600 IN A 172.16.0.53

    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 172.16.0.53#53(172.16.0.53)
    ;; WHEN: Fri Jan 27 15:48:11 2012
    ;; MSG SIZE rcvd: 103
    dig MYSITE.ru any
    ; <<>> DiG 9.7.3-P3-RedHat-9.7.3-8.P3.el6 <<>> MYSITE.ru any
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 59331
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;MYSITE.ru. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    MYSITE.ru. 3600 IN SOA MYSITE.ru. root.MYSITE.ru. 2011101101 3600 900 360000 3600
    MYSITE.ru. 3600 IN NS ns1.MYSITE.ru.
    MYSITE.ru. 3600 IN A 1.2.3.4
    MYSITE.ru. 3600 IN MX 10 zimbra.MYSITE.ru.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    ns1.MYSITE.ru. 3600 IN A 172.16.0.53
    zimbra.MYSITE.ru. 3600 IN A 172.16.0.25

    ;; Query time: 6 msec
    ;; SERVER: 172.16.0.53#53(172.16.0.53)
    ;; WHEN: Fri Jan 27 15:50:55 2012
    ;; MSG SIZE rcvd: 160

    So, also i try this:
    chown -R zimbra:zimbra /opt/zimbra
    /opt/zimbra/libexec/zmfixperms -verbose
    But I still have a trouble.
    Please help.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default

    UP.
    Please help.

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by goff View Post
    UP.
    Please help.
    If you really do have uppercase letters in your hosts file and DNS records then I'd suggest you change them to lower case and try again. If that still doesn't work then remove the /etc/hosts file and recreate it - don't dopy paste the entries from the old one, retype them then try again.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default

    I have same problem
    and I also try this
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr createca -new
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr createcrt -new -days 365
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr deploycrt self
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr deployca

    but still doesn't work

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    If you really do have uppercase letters in your hosts file and DNS records then I'd suggest you change them to lower case and try again. If that still doesn't work then remove the /etc/hosts file and recreate it - don't dopy paste the entries from the old one, retype them then try again.
    still doesn't work

    please help

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by undo_mail View Post
    I have same problem
    You say you have the same problem but you've given no description of what your problem is nor evidence of what it is, any debugging information - care to share anything with us?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Failed to bind to LDAP server
    By tezarin in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 01-23-2012, 09:26 AM
  2. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 07:45 AM
  3. Mac OSX install: Java errors & LDAP CA error
    By jefbear in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 12-16-2006, 03:39 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •