Results 1 to 10 of 11

Thread: No incoming email

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Yellowknife NT Canada
    Posts
    26
    Rep Power
    10

    Default No incoming email

    Clean install on FC3 (minimal then added curl, libidn & fetchmail). All appears to be working. Mail sent out from Zimbra web client gets received. Mail sent to itself gets received.

    Mail from outside Zimbra does not get received. MX record is mail.csiyk.com. Zimbra server hostname is zimbra.csiyk.com. Default domain on server is csiyk.com.

    Must be missing something. I have not changed anything from defuals other than disabled non-secure items (ie only SSL for POP and IMAP). I think my problem is with MTA settings. Default web mail MTA is "localhost".

    Any thoughts?

    Cheers
    Kirby Marshall

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by globalstorm
    Mail from outside Zimbra does not get received. MX record is mail.csiyk.com. Zimbra server hostname is zimbra.csiyk.com. Default domain on server is csiyk.com.
    Does mail.csyik.com know to relay incoming messages to zimbra.csiyk.com?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Yellowknife NT Canada
    Posts
    26
    Rep Power
    10

    Default

    Parden my mail ignorance:
    Is this done via MX records or the Zimbra server? How about of I change the MX record to zimbra.csiyk.com?

    Edit: note mail.csiyk.com MX record points to the IP address of the Zimbra server. They are the same system.

    Cheers
    Kirby
    Last edited by globalstorm; 10-31-2005 at 04:35 PM.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default

    what does /var/log/maillog say (and/or /opt/zimbra/log/zimbra.log), around the time the message arrives from external source? Is there a bounce message sent back at all?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Yellowknife NT Canada
    Posts
    26
    Rep Power
    10

    Default

    /var/log/maillog:
    Oct 31 13:12:01 zimbra sendmail[1820]: alias database /etc/aliases rebuilt by root
    Oct 31 13:12:01 zimbra sendmail[1820]: /etc/aliases: 78 aliases, longest 10 bytes, 802 bytes total
    Oct 31 13:12:01 zimbra sendmail[1846]: starting daemon (8.13.1): SMTP+queueing@01:00:00
    Oct 31 13:12:01 zimbra sm-msp-queue[1855]: starting daemon (8.13.1): queueing@01:00:00

    zimbra.log is empty

    All mails (eg to kirby@csiyk.com) get bounced. Checked dnsreports.com on csiyk.com. Can not connect to mail server mail.csiyk.com. Is maill server mail.csiyk.com or zimbra.csiyk.com?

    Cheers
    Kirby

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default

    why is your box running sendmail, instead of the postfix that came with Zimbra? Is that the problem?

Similar Threads

  1. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  2. Bad Filter Stops Incoming Email
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 03-08-2007, 09:02 AM
  3. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •