Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Don't know what to do next?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default Don't know what to do next?

    Im trying to set up Zimbra from the svn source on my Gentoo box. I have come to a point where I have been stuck for a while and I can't seem to figure out from the wiki/forum what exactly I need to do. I am fairly sure it has to do with ldap. This is what I have done so far:

    Installed Deps:
    Sun JDK 1.5
    MySQL 5.1
    OpenLDAP w/ berkdb support
    Cyrus-SASL
    Ant 1.6
    Tomcat 5.5
    Postfix

    Source Compiled:
    cd ${S}/ZimbraServer
    ant dev-dist localhost-ssl-cert
    cd ${S}/ZimbraWebClient
    ant dev-dist admin-dev-war
    cd ${S}/Ajax
    ant
    cd ${S}/Zimlet
    ant package package-zimlets-extra

    Install (NOTE: i tweaked the config files to point to proper gentoo paths not /opt/zimbra):
    cp -R ${S}/ZimbraServer/build/dist/openldap/etc/openldap/* /etc/openldap
    cp -R ${S}/ZimbraServer/conf/ldap/slapd.conf /etc/openldap
    cp -R ${S}/ZimbraServer/conf/ldap/DB_CONFIG /var/lib/openldap-data
    cp -R ${S}/ZimbraServer/conf/postfix/* /etc/postfix

    Additional Install: (I installed there here just incase i needed to find something)
    cp -R ${S}/{ZimbraServer,ZimbraWebClient,Ajax,Zimlet}/build/dist/* /opt/zimbra

    Config:
    I tweaked the my.cf file so that mysql listens on port 7306
    I set the root password for mysql to zimbra
    I imported db.sql and loggerdb.sql into mysql
    I started tomcat and browsed to the manager and depoyed zimbra.war,zimbraAdmin.war, and service.war

    Start services:
    i can start slapd with the gentoo init script with the modified zimbra confs
    i can start postfix with the gentoo init script with the modified zimbra confs
    i can start tomcat fine
    i can start mysql fine

    Testing:
    I can navigate to http://localhost:7070/zimbra and I see the ajax site and I can switch to the html site
    I can navigate to https://localhost:7071/zimbraAdmin and all I see is a cream background, no images
    When I try to log in with tomcat stops.


    I dont know where to go from here... Any help would be great.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Perhaps related?

    Any chance it has something to do with the error described in this posting?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default

    No, it does not seem to be related to post.... I found and applied the patch in the bugzilla .... the Admin page still only shows a background and tomcat crashes

    I did notice that If I undeploy the service.war tomcat dose not crash....

    instead I get (INVALID_PDU) when i try to login

  4. #4
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default

    Here is the output of the tomcat log.... it shows that things start fine, but I dont get any errors when tomcat crashes.


    cat /var/log/tomcat-5.5/catalina.2006-12-17.log
    Code:
    Dec 17, 2006 2:25:04 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol init
    INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-7070
    Dec 17, 2006 2:25:05 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol init
    INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-7443
    Dec 17, 2006 2:25:05 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol init
    INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-7071
    Dec 17, 2006 2:25:05 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
    INFO: Initialization processed in 1797 ms
    Dec 17, 2006 2:25:05 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
    INFO: Starting service Catalina
    Dec 17, 2006 2:25:05 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
    INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/5.5
    Dec 17, 2006 2:25:05 PM org.apache.catalina.core.StandardHost start
    INFO: XML validation disabled
    Dec 17, 2006 2:25:06 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
    INFO: Deploying web application archive zimbraAdmin.war
    Dec 17, 2006 2:25:06 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
    INFO: Deploying web application archive zimbra.war
    Dec 17, 2006 2:25:07 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
    INFO: Deploying web application archive service.war
    Dec 17, 2006 2:25:08 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol start
    INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-7070
    Dec 17, 2006 2:25:08 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol start
    INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-7443
    Dec 17, 2006 2:25:08 PM org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol start
    INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-7071
    Dec 17, 2006 2:25:08 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
    INFO: Server startup in 3410 ms

  5. #5
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default

    http://localhost:7070/zimbra/?debug=3

    Code:
    code: "NETWORK_ERROR",
    detail: "Empty HTTP response",
    method: "ZmCsfeCommand.prototype.invoke",
    msg: "Csfe service error"

  6. #6
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default

    i now think tomcat is crashing because of permission issue.... gentoo init scripts start tomcat with user&group=tomcat but I think I remember reading that the user/group is hardcoded somewhere to zimbra but I do not remember where I saw this.... if this is the case (the the user/group is hardcode) where is it in the code so I can change this?

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Run as user=zimbra

    I believe you need to run tomcat as the zimbra user.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  8. #8
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default

    i tried chaning the init script to run tomcat as zimbra:zimbra but then I cant get tomcat to start at all like that (there is even a little warning in the config about chaning the username/pass breaking things), i tried also changing all tomcat related files to be owned by zimbra but that didnt seem to work

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default zmfixperms

    The permissions and ownership on /opt/zimbra should match the results of running the zmfixperms script. If that's not how it looks, you're deviating pretty widely from how we're running on all other flavors of Linux.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  10. #10
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default

    oh yes... i know i am straying from the pack in setting this up.... but for gentoo it really seems pointless for me to modify the build scripts and create gentoo defs just to build static binaries... gentoo systems are too dynamic since we build from source all the time....

    ...i have looked into many of the zm* scripts and most of them do things that there are already scripts for in gentoo (starting and stoping of mysql,slapd,tomcat,... and all the 3rd party apps),gentoo users are used to manually adding mysql databases for webapps anyway. Some of the more complicated tasks... such as deploying the wars can be done though the tomcat manager, setting up ldap w/ ldapmodify it also not that hard of a task.... i think I am very close to having a live svn ebuild complete for zimbra if I could only get the permissions of zimbra to mesh better with gentoo
    Last edited by rmh3093; 12-18-2006 at 07:34 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •