Results 1 to 7 of 7

Thread: Issues with split dns.(yes I've read the offical doc)

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    173
    Rep Power
    8

    Default Issues with split dns.(yes I've read the offical doc)

    ok this is a test server...

    on NAT..

    OS= centos 6.3 64 bit

    external ip = 24.97.xxx.xxx

    internal = 10.10.10.2

    installing zimbra NE 7.2.1 rhel 64 bit
    __________________________________________________ ______________
    /etc/hosts reads

    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    10.10.10.2 mail.mydomain.com mail
    __________________________________________________ _______________
    /etc/dnsmasq.conf reads


    server=24.92.226.12
    server=24.92.226.11
    domain=mydomain.com
    mx-host=mydomain.com,mail.mydomain.com,5
    listen-address=127.0.0.1
    __________________________________________________ ___________________

    /etc/resolve.conf reads

    search mydomain.com
    nameserver 127.0.0.1
    __________________________________________________ ____________________

    echo $HOSTNAME gives
    mail.mydomain.com
    __________________________________________________ ____________________
    cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 gives


    DEVICE=eth0
    BOOTPROTO=none
    NM_CONTROLLED=yes
    ONBOOT=yes
    TYPE=Ethernet
    UUID="832d3357-ea05-4aa7-8fa2-zzzzzzzzzz"
    IPADDR=10.10.10.2
    NETMASK=255.255.255.0
    GATEWAY=10.10.10.1
    DNS1=127.0.0.1
    IPV6INIT=no
    USERCTL=no
    HWADDR=e4:1f:13:zz:zz:zz
    PREFIX=24
    DEFROUTE=yes
    IPV4_FAILURE_FATAL=yes
    NAME="System eth0"
    LAST_CONNECT=1351089806
    __________________________________________________ ___________________
    ping yahoo.com gives

    PING yahoo.com (98.138.253.109) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from ir1.fp.vip.ne1.yahoo.com (98.138.253.109): icmp_seq=1 ttl=48 time=234 ms
    64 bytes from ir1.fp.vip.ne1.yahoo.com (98.138.253.109): icmp_seq=2 ttl=46 time=128 ms
    64 bytes from ir1.fp.vip.ne1.yahoo.com (98.138.253.109): icmp_seq=3 ttl=46 time=97.3 ms
    ^C


    __________________________________________________ ____________________

    /etc/init.d/dnsmasq restart gives

    dnsdomainname: Host name lookup failure
    Starting dnsmasq:
    __________________________________________________ ____________________

    dig mydomain.com mx gives



    ; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.10.rc1.el6_3.5 <<>> mydomain.com mx
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 55997
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mydomain.com. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    mydomain.com. 0 IN MX 5 mail.mydomain.com.

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Tue Oct 30 10:18:51 2012
    ;; MSG SIZE rcvd: 65
    __________________________________________________ ___________________________________________

    dig mydomain.com any gives

    ; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.10.rc1.el6_3.5 <<>> mydomain.com any
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 19465
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mydomain.com. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    mydomain.com. 0 IN MX 5 mail.mydomain.com.

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Tue Oct 30 10:20:51 2012
    ;; MSG SIZE rcvd: 65


    __________________________________________________ ___________________________________


    host $(hostname) gives

    mail.mydomain.com has address 24.97.xxx.xxx (my public ip)

    __________________________________________________ _________________________________

    When attempting to install I get


    ERROR: Installation can not proceeed. Please fix your /etc/hosts file
    to contain:



    Where is the ip address of the host,
    is the FULLY QUALIFIED host name, and
    is the (optional) hostname-only portion
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++




    Obviously my dnsmasq is not starting correctly. any Idea why?
    I think I hit all the details but ??????????????

    Thanks a bunch!!!
    __________________________________________________ ____________
    Timg
    Last edited by timothyalangorman; 10-30-2012 at 08:49 AM.
    Centos 5.x 64 bit (migrated painfully)

    Zimbra 7.2.x

    Running on HP DL380 G8 with raid 10

    48 gb ram

    __________________________________________________ _____

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 11-15-2010, 12:30 AM
  2. Read/Unread status issues since upgrade to RC1
    By marcg in forum General Questions
    Replies: 4
    Last Post: 10-13-2010, 11:23 AM
  3. Read/Unread status issues since upgrade to RC1
    By marcg in forum Error Reports
    Replies: 0
    Last Post: 10-08-2010, 03:02 AM
  4. Split DNS and Disaster Recovery and other weird issues
    By skrid216 in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-15-2010, 05:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •