Hi,

I'm installing and evaluating Zimbra 8.0.1 NE on RHEL 6.2. After setting up the requirements, I ran install.sh then I saw an error from the zmsetup.log saying that I can't connect to LDAP.

Here's the entry from zmsetup.log:
Code:
Sat Dec 15 12:06:56 2012 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlicense -c
[] FATAL: failed to initialize LDAP client
com.zimbra.cs.ldap.LdapException: LDAP error: : An error occurred while attempting to connect to server localhost:389:  java.io.IOException: An error occurred while attempting to establish a connection to server localhost:389:  java.net.ConnectException: Connection refused
ExceptionId:main:1355544418726:03e4754c9683ef69
Code:ldap.LDAP_ERROR
	at com.zimbra.cs.ldap.LdapException.LDAP_ERROR(LdapException.java:88)
	at com.zimbra.cs.ldap.unboundid.UBIDLdapException.mapToLdapException(UBIDLdapException.java:72)
	at com.zimbra.cs.ldap.unboundid.UBIDLdapException.mapToLdapException(UBIDLdapException.java:38)
	at com.zimbra.cs.ldap.unboundid.LdapConnectionPool.createConnPool(LdapConnectionPool.java:117)
	at com.zimbra.cs.ldap.unboundid.LdapConnectionPool.createConnectionPool(LdapConnectionPool.java:64)
	at com.zimbra.cs.ldap.unboundid.UBIDLdapContext.init(UBIDLdapContext.java:95)
	at com.zimbra.cs.ldap.unboundid.UBIDLdapClient.init(UBIDLdapClient.java:37)
	at com.zimbra.cs.ldap.LdapClient.getInstance(LdapClient.java:63)
	at com.zimbra.cs.ldap.LdapClient.initialize(LdapClient.java:86)
	at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProv.(LdapProv.java:46)
	at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.(LdapProvisioning.java:256)
	at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.(LdapProvisioning.java:253)
	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:57)
	at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:45)
	at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:525)
	at java.lang.Class.newInstance0(Class.java:372)
	at java.lang.Class.newInstance(Class.java:325)
	at com.zimbra.cs.account.Provisioning.getInstance(Provisioning.java:278)
	at com.zimbra.cs.account.Provisioning.getInstance(Provisioning.java:238)
	at com.zimbra.cs.license.LdapLicenseCounter.(LdapLicenseCounter.java:48)
	at com.zimbra.cs.license.LicenseManager.(LicenseManager.java:76)
	at com.zimbra.cs.license.LicenseManager.(LicenseManager.java:80)
	at com.zimbra.cs.license.LicenseCLI.exec(LicenseCLI.java:97)
	at com.zimbra.cs.license.LicenseCLI.main(LicenseCLI.java:161)
Caused by: LDAPException(resultCode=91 (connect error), errorMessage='An error occurred while attempting to connect to server localhost:389:  java.io.IOException: An error occurred while attempting to establish a connection to server localhost:389:  java.net.ConnectException: Connection refused')
	at com.unboundid.ldap.sdk.LDAPConnection.connect(LDAPConnection.java:741)
	at com.unboundid.ldap.sdk.LDAPConnection.connect(LDAPConnection.java:675)
	at com.unboundid.ldap.sdk.LDAPConnection.(LDAPConnection.java:507)
	at com.unboundid.ldap.sdk.SingleServerSet.getConnection(SingleServerSet.java:229)
	at com.unboundid.ldap.sdk.ServerSet.getConnection(ServerSet.java:98)
	at com.unboundid.ldap.sdk.LDAPConnectionPool.createConnection(LDAPConnectionPool.java:616)
	at com.unboundid.ldap.sdk.LDAPConnectionPool.(LDAPConnectionPool.java:562)
	at com.zimbra.cs.ldap.unboundid.LdapConnectionPool.createConnPool(LdapConnectionPool.java:113)
	... 21 more
Caused by: java.io.IOException: An error occurred while attempting to establish a connection to server localhost:389:  java.net.ConnectException: Connection refused
	at com.unboundid.ldap.sdk.LDAPConnectionInternals.(LDAPConnectionInternals.java:142)
	at com.unboundid.ldap.sdk.LDAPConnection.connect(LDAPConnection.java:732)
	... 28 more
So I looked at the listening ports using netstat -plunt and got this:

Code:
[root@zcs8 ~]# netstat -plunt
Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address               Foreign Address             State       PID/Program name   
tcp        0      0 192.168.0.50:53           0.0.0.0:*                   LISTEN      20352/named         
tcp        0      0 127.0.0.1:53                0.0.0.0:*                   LISTEN      20352/named         
tcp        0      0 0.0.0.0:22                  0.0.0.0:*                   LISTEN      940/sshd            
tcp        0      0 127.0.0.1:953               0.0.0.0:*                   LISTEN      20352/named         
tcp        0      0 ::1:53                      :::*                        LISTEN      20352/named         
tcp        0      0 :::22                       :::*                        LISTEN      940/sshd            
tcp        0      0 ::1:953                     :::*                        LISTEN      20352/named         
udp        0      0 192.168.0.50:53           0.0.0.0:*                               20352/named         
udp        0      0 127.0.0.1:53                0.0.0.0:*                               20352/named         
udp        0      0 ::1:53                      :::*                                    20352/named
Nothing is listening on port 389. So probably that's why the connection was refused.

I'm not sure why is this happening. Hope you guys can shed a light on this.

Thanks in advance!