Results 1 to 2 of 2

Thread: Multi-Server OSX Logger - Data Not Yet Available

  1. #1
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Roanoke, VA
    Posts
    18
    Rep Power
    9

    Thumbs up Multi-Server OSX Logger - Data Not Yet Available

    I've got a working installation of Zimbra OSS Version 3.1.4_GA_518 on 4 XServe G5s running OS X Server 10.4.6. First server runs ldap. Second runs mta, antivirus & antispam. Third runs mailbox, spell, and logger. Fourth runs mailbox. These were originally setup as 3.1.1 and were recently updated to 3.1.4.

    When I tested Zimbra before implementation, I had no problem with logger. All of the graphs showed up fine. This was on a single-installation FC4 install.

    Since installing Zimbra as a multi-server OSX install I haven't had any graphs show up. It's not anything critical, but it would be a nice plus.

    Logger's running on the third server:
    mail:~ zimbra$ zmcontrol status
    Host mail.rcps.info
    logger Running
    mailbox Running
    snmp Running
    spell Running

    I was trying to find errors that might help point to what was happening, and ran /opt/zimbra/libexec/zmgengraphs as root and got the following error message:
    mail:root# /opt/zimbra/libexec/zmgengraphs
    install_driver(mysql) failed: Can't load '/opt/zimbra/zimbramon/lib/darwin-thread-multi-2level/auto/DBD/mysql/mysql.bundle' for module DBD::mysql: dlopen(/opt/zimbra/zimbramon/lib/darwin-thread-multi-2level/auto/DBD/mysql/mysql.bundle, 1): Library not loaded: /opt/zimbra/mysql-standard-4.1.14-apple-darwin8.2.0-powerpc/lib/mysql/libmysqlclient.14.dylib
    Referenced from: /opt/zimbra/zimbramon/lib/darwin-thread-multi-2level/auto/DBD/mysql/mysql.bundle
    Reason: image not found at /System/Library/Perl/5.8.6/darwin-thread-multi-2level/DynaLoader.pm line 230.
    at (eval 4) line 3
    Compilation failed in require at (eval 4) line 3.
    Perhaps a required shared library or dll isn't installed where expected
    at /opt/zimbra/libexec/zmgengraphs line 107

    I'd had some problems with mysql libs not being where they were expected at the beginning (http://www.zimbra.com/forums/showthread.php?t=2223) and solved this one the same way.

    ln -s /opt/zimbra/mysql-standard-4.1.16-apple-darwin8.2.0-powerpc /opt/zimbra/mysql-standard-4.1.14-apple-darwin8.2.0-powerpc

    /opt/zimbra/libexec/zmgengraphs
    Generating hour graph for mta on ALL
    Generating hour graph for mta on ALL
    Generating day graph for mta on ALL
    Generating day graph for mta on ALL
    Generating month graph for mta on ALL
    Generating month graph for mta on ALL
    Generating year graph for mta on ALL
    Generating year graph for mta on ALL
    Generating hour graph for amavis on ALL
    Generating day graph for amavis on ALL
    Generating month graph for amavis on ALL
    Generating year graph for amavis on ALL

    That error seems to be solved, but still no data in the graphs.

    Searching through forum posts I find this thread http://www.zimbra.com/forums/showthr...=swatch&page=1 and try the following suggestions
    su - zimbra
    logmysql
    use zimbra_logger;
    select distinct(host) from mta_aggregate;
    and I get back

    Empty set (0.00 sec).

    How would I set the host if it's not listed or hasn't been set?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    623
    Rep Power
    10

    Default

    This has been covered in several threads and there are fixes in later versions of zcs.

    Take this post for somewhat of a summary
    http://www.zimbra.com/forums/showpos...2&postcount=11

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 11:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 04-25-2007, 08:12 AM
  5. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 10:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •